Рецепт Пиріг з lisichkami фото

Пиріг з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Борошно , Гриби , Лісіцкі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пиріг з lisichkami - це дуже смачний пиріг, який готується в п'ять етапів. Готуємо тісто, далі начинку, потім соус, збираємо все в тарт і випікаємо його. Дуже красива і смачна випічка!

Опис приготування:

Пиріг з lisichkami - дуже і дуже смачна страва! готується воно, по суті справи, дуже просто і може бути приготовлено ще простіше, ніж ніж в моєму рецепті. Наприклад, щоб не мучитися з тестом, його легко можна замінити магазинним листковим тістом (великі листи). Соус і начинку можна готувати окремо і коли Вам захочеться пирога просто взяти і зібрати їх разом в одну конструкцію. Бешамель можна замінити і іншим соусом, але я, коли язик йде про страви з лисичками, більше люблю ніжні поєднання, тому бешамель підходить ідеально. Раджу всім спробувати приготувати тарт з лисичками, не пошкодуєте

  • Вершкове масло - 220 грам(+1 з. Ложка для соусу)
  • Крижана вода - 2/3 склянки
  • Цукор - 1/4 чайних ложки (для тіста)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста)
  • Гриби - 500 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Свіже листя чебрецю - 1 Ст. Ложка(+ гілочки свіжого чебрецю)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Тертий твердий сир - 110 грам
пиріг з lisichkami - фото крок 1
Спочатку треба буде заготовити тісто. Робиться це досить просто. У чаші кухонного комбайна змішуємо ч. Ложку солі, цукор і борошно, додаємо охолоджене рубане на шматочки масло. Подрібнюємо в режимі імпульс до стану дрібної крихти (тісто має вийти як окремі горошини). Вливаємо крижану воду. Подрібнюємо в тому ж режимі, потім вимішуємо руками, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник приблизно на годину. В цей же час в друшляку гарненько промиваємо гриби. Якщо потрібно користуємося зубною щіткою.
пиріг з lisichkami - фото крок 2
Готуємо начинку. Для цього сковорідку ставимо на середній вогонь і наливаємо в неї оливкова олія. Потім на сковорідку закидаємо цибулю, нарізаний півкільцями, потім, практично відразу, складаємо нарізані грибочки, додаємо листя чебрецю. Обсмажуємо все протягом 10 хвилин, постійно перемішуючи. Солимо, перчим. Далі готову начинку відставляємо в сторону.
пиріг з lisichkami - фото крок 3
Щоб приготувати соус бешамель нам потрібно: в каструлі розтопити вершкове масло на середньому вогні, влити в борошно і збити, поки масло з борошном повністю не з'єднається. Греєм на середньому вогні суміш близько 3 хвилин, постійно перемішуючи. В іншому посуді нагріваємо молоко, але не кип'ятимо! Молоко заливаємо в першу суміш, перемішуємо (навіть збиваємо). Суміш на невеликому вогні почне швидко густіти. Зменшуємо вогонь до мінімуму і злегка збиваємо вінчиком, поки соус зовсім згуститься і не перетвориться в однорідну гладку масу. Змішуємо всі з тертим сиром, приправляем сіллю і перцем за смаком. Знімаємо з вогню, охолоджуємо.
пиріг з lisichkami - фото крок 4
Тісто дістаємо з холодильника, ділимо на кілька частин і розгортає коржі. У центр укладаємо начинку і соус.
пиріг з lisichkami - фото крок 5
Краї тесту акуратно складаємо складочками, залишаючи начинку відкритої, перекладаємо татрт на деко змащений маслом, посипаємо невеликою кількістю тертого сиру, кладемо гілочку чебрецю.
пиріг з lisichkami - фото крок 6
Тарт з лисичками відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20-25 хвилин. Після того як випічка буде готова, дістаємо її з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти