Пиріг з лаваша з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі рецепт приготування пирога з лаваша з фаршем. Це просте, але смачна страва, яке ідеально як для обіду, так і для вечері. Дивимося і записуємо.
Для приготування пирога з лаваша з фаршем нам знадобляться два великих лаваша. Фарш, по суті, можна використовувати будь-який, який тільки любите. У начинку можна додавати улюблені овочі та грибочки, наприклад. Дивимося рецепт як приготувати пиріг з лаваша з фаршем.
- Лаваш тонкий - 2 штуки (у мене розмір кожного приблизно 40*80)
- Фарш - 600-700 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Соус - За смаком (у мене "чилі" )
- Сіль, перець - За смаком
- Овочі - За смаком (я брала 3 цибулини, 4 гострих перчика, кілька зубчиків часнику)
- Крем - 0, 5 L (у мене пішло менше, орієнтуйтеся по ходу)
Спершу очистимо, дрібно нарізаємо і обсмажити на сковороді до м'якості і золотистого кольору цибулю.
Фарш, якщо потрібно, розморожуємо і додаємо до цибулі. Обсмажуємо їх разом, поки фарш не змінить свій колір на більш темний.
Поки обсмажується фарш, наріжемо часник і перчики.
В окремій ємності збиваємо яйця з декількома ложками сметани. Посолити, поперчити. Рідина по консистенції повинна вийти, як молоко. Сир натріть на крупній тертці.
Готовий фарш посолити і поперчити. Додамо до нього підготовлені раніше часник і перчик. Також додайте кілька сложек соусу. З ним будьте акуратними, легко переборщити. Кілька хвилин обсмажуємо все, рідина повинна випаруватися, а часничок - розм'якшити.
Викладаємо м'ясну начинку в блендер і перемелює її до повної однорідності. Повинна вийти м'яка і ніжна м'ясна начинка.
Тепер нарешті займемося формуванням самого пирога. Лаваш розстеляємо на столі. Поверхня його змащуємо сметаною і присипаємо сиром. Викладаємо тепер половину від усієї кількості начинки. Рівномірно розподіляємо фарш по лаваш. Не робіть шар начинки надто тонким або навпаки - товстим. Загалом має бути в міру.
Так само чинимо і з другим лавашем. Тепер скручуємо лаваші з начинкою рулетиками. І викладаємо їх в форму для запікання (попередньо змащену маслом), звернувши "улиточки" . Лаваші заливаємо сметана-яєчної заливанням, яку ми підготували раніше.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. У будь-якому випадку посмотрівайте за ним, т.К. Духовки у всіх різні.