Запіканка з лаваша з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Любителі нескладних страв обов'язково оцінять цей рецепт приготування запіканки з лаваша з фаршем. Дуже ситне блюдо, яке припаде до смаку не тільки дорослим, але і дітям.
Цей рецепт запіканки з лаваша з фаршем стане відмінною ідеєю для перекусу на природі, обіду або вечері, наприклад. У начинку можна при бажанні додати абсолютно будь-які овочі і спеції. Також можна приготувати соус до смаку.
- Лаваш - 2 штуки
- М'ясо - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком
- Кефір - 300 мілілітрів
- Яйце - 1-2 штук
- Сир - 200 грам (по бажанню)
1. Для початку потрібно зробити фарш. Очистіть цибулину і моркву, подрібніть їх і обсмажте на сковороді. М'ясо пропустіть через м'ясорубку (за рецептом приготування запіканки з лаваша з фаршем можна брати свинину, яловичину або навіть курку, наприклад). Додайте м'ясо на сковороду до овочів, обсмажте до готовності. Посоліть і поперчіть за смаком.
2. При бажанні в начинку можна також додати тертий сир. Подрібніть зелень, попередньо вимивши і обсушити її. Додайте її в фарш. Все як слід перемішайте.
3. Жароміцних форму застеліть лавашем, опустивши досить великі кінці.
4. Приблизно половину начинки викладіть у форму. Тут можна експериментувати і доповнювати класичний рецепт запіканки з лаваша з фаршем іншими інгредієнтами.
5. У невеликій мисці збийте яйця, влийте кефір. Приблизно половину лаваша розірвіть на невеликі шматочки, кожен з яких потрібно занурити в кефір.
6. Цими шматочками потрібно повністю накрити начинку.
7. Потім викладіть зверху рівним шаром залишилася начинку рівним.
8. Тепер відкладені краю можна підняти і загорнути їх наверх.
9. Зверху вилийте залишки кефіру.
10. Для апетитного "верху" додайте кілька шматочків вершкового масла. Надсилайте форму з запіканкою в розігріту духовку хвилин на 20-25.
11. Готова запіканка з лаваша з фаршем в домашніх умовах повинна трохи охолонути, потім її можна нарізати і подавати до столу.