Рецепт Пиріг з лаваша по-домашньому фото

Пиріг з лаваша по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Сухофрукти , Лаваш
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8
Час приготування: 40 хв.

Цей пиріг швидко і легко може бути приготований як до сніданку, так і до вечері. Начинку для пирога можна вибрати будь-яку, я ж пропоную спекти пиріг з солодкою сирною. Буде дуже смачно, повірте!

Опис приготування:

Якщо ви не любите возитися з тестом, а в будинку немає нічого до вечірнього чаю або до сніданку, вихід є! Я розповім вам, як приготувати пиріг з лаваша по-домашньому, і ви зможете порадувати своїх рідних ароматною і смачною випічкою. Пиріг готується дуже легко і дуже просто, його можна приготувати солодким або з солоною начинкою. Готуємо?

  • Тонкий лаваш - 1 штука
  • Яйця - 3 штуки
  • Сир - 500-600 грам
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 70 грам (або курага, сушена вишня або журавлина)
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 1
Ізюм замочуємо в гарячій воді. У миску викладаємо сир, додамо 1 яйце, 1 ложку сметани, ванільний цукор і 1, 5 столових ложки звичайного цукру. У мене сир сільський, якщо у вас вологий сир, сметану не додавайте.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 2
Якщо вам не подобається сир крупинками, подрібніть його, протерши через сито або пропустивши через м'ясорубку. Перемішуємо сир з іншими інгредієнтами і додамо віджатий родзинки. Перемішаємо.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 3
Лаваш розрізаємо на 3 частини.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 4
Рівномірним шаром наносимо на одну частину лаваша третину сирної начинки.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 5
І скачаємо в щільний рулет. Точно так само чинимо з іншими частинами лаваша: намазуємо начинкою і звертаємо.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 6
Форму для запікання пирога змащуємо маслом і посипаємо борошном. Увімкніть duhovku, нехай розігрівається до 200 градусів.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 7
Викладаємо досить щільно лаваш з начинкою в форму.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 8
А тепер приготуємо заливку. У миску вбиваємо яйця, додамо цукор і сметану. Перемішаємо до однорідності.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 9
Додамо лимонну цедру і ще раз перемішати. Замість цедри можна використовувати корицю або ванільний цукор.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 10
І виливаємо отриману масу на майбутній пиріг.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 11
Злегка розсунемо частини лаваша, щоб заливка потрапила всередину.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 12
Накриваємо пиріг фольгою і ставимо в духовку на 20-25 хвилин. Через 10 хвилин фольгу можна зняти, нехай пиріг підрум'яниться зверху.
пиріг з лаваша по-домашньому - фото крок 13
Даємо пирога трохи охолонути і подаємо його до столу.

Схожі рецепти