Пиріг з куркою і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливе поєднання курки і брокколі в пирозі. Цей рецепт є досить поширеним серед більшості кулінарів і навіть на домашній кухні його легко приготувати.
Якщо варите курячий бульйон, можете сміливо взяти м'ясо на пиріг, з'єднати його з брокколі і цибулею, обсмажити і випікати в тесті під заливкою. В результаті - приголомшливий пиріг з хрусткою скоринкою. Таке блюдо багато готують навіть на святковий стіл, роблячи різну начинку.
- Куряче філе - 700 грам
- Брокколі - 400 грам
- Борошно - 250 грам
- Вершки - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Щоб приготувати пиріг з куркою і брокколі в домашніх умовах потрібно пару годин часу і бажання. Після першого разу, ви зможете готувати це пиріг вже без рецепта, а начинку класти найрізноманітнішу.
2. Отже, для початку потрібно приготувати тісто: розтираємо масло і змішуємо з борошном. Тісто робимо за принципом листкового - постійно ріжемо ножем, поки не утвориться крихта.
3. Замішуємо еластичне тісто, закриваємо його плівкою і відправляємо в холодильник, поки будемо готувати начинку.
4. Куряче філе краще заздалегідь відварити і остудити, . Нам слід нарізати дрібно м'ясо, відокремити суцвіття брокколі і нашаткувати цибулину.
. Потім всі інгредієнти по черзі обсмажуємо: відразу капуста, потім цибулю і в кінці куряче філе.
6. Тепер готуємо заливку: змішуємо яйця з сіллю і приправами, а в кінці додаємо вершки. Сир слід натерти на середній терці.
7. Беремо форму для випікання, розподіляємо її по поверхні рівномірно і викладаємо начинку. Зверху покриваємо всі заливкою і тертим сиром. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Вогонь поступово зменшуємо і даємо пирогу "дійти" при середній температурі.
8. Ось такий виходить пиріг з куркою і брокколі в домашніх умовах в розрізі. Не сумнівайтеся, навіть самі примхливі гості зможуть оцінити ваш кулінарний шедевр по достоїнству!