Брокколі з куркою в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі азіатська кухня, то пропоную вам спробувати в домашніх умовах повторити цей класний рецепт, як приготувати брокколі з куркою в соусі. У страви неймовірні смак і аромат!
Перед вами незвичайний рецепт, який вимагає хоч і зовсім небагато зусиль, але займає в цілому досить багато часу, він складається з декількох різних процесів. Курка виходить дивно ніжною і насиченою, а брокколі чудово вписується в цей "ансамбль" . Повірте, виходить дійсно дуже смачно! Подавати блюдо до столу краще з усього з традиційним для азіатської кухні рисом.
- Яйце - 2 штуки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки(+ 50 грам)
- Рослинна олія - 2 чайних ложки(+ 3 середня лінія)
- Куряча грудка - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Рисовий оцет - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Курячий бульйон - 1 літр
- Брокколі - 450 грам
- Імбир - 2 чайних ложки
- Зелена цибуля - 2 чайних ложки
- Часник - 1 Чайна ложка
1. Процес приготування слід почати з маринування курки. Грудку вимийте, обсушити і наріжте тонкими брусочками.
2. У глибокій мисці з'єднайте яйця, 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю і стільки ж рослинного масла. Додайте сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішайте.
3. Викладіть курку, залиште її так мінімум на 3 годину.
4. В окремій мисочці з'єднайте соєвий соус, рисовий оцет, цукор і близько 100 мілілітрів бульйону. Залиште його також настоюватися.
5. Після того як курка промаринувалося, обсушити її як слід від маринаду. У сотейнику або сковороді з високими бортами доведіть до кипіння бульйон. Відведіть туди курочку і на повільному вогні млоїте до готовності.
6. Після акуратно шумівкою дістаньте курку з бульйону.
7. У бульйон тим часом відправте брокколі, попередньо вимивши і розділивши на суцвіття. Проваріть кілька хвилин.
8. На сковороді розігрійте 3 ложки олії. Викладіть туди подрібнений імбир, часник і зелену цибулю. Обсмажте пару хвилин, помішуючи. Після влийте соус. Томмі 3-4 хвилини на повільному вогні.
9. Кукурудзяний крохмаль розведіть в невеликій кількості води. Курку викладіть на сковороду в соус.
10. Влийте крохмаль на сковороду, ретельно перемішайте і викладіть туди брокколі. Через хвилину блюдо можна знімати з вогню і подавати до столу.
Смачного!
Смачного!