Пиріг з куркою і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з куркою, беконом, цибулею і цибулею-порей, а також смачним пропеченим тестом.
Пиріг з куркою і беконом - один з найсмачніших пирогів, які Вам доводилося куштувати. Його чудовий смак і аромат нікого не залишать байдужим! Він також дуже ситний і поживний і відповідно цілком замінити основне блюдо. Урізноманітніть своє меню приготуванням цього пирога!
- Курячого філе - 500 грам
- Шинки - 100 грам
- Перцю - - За смаком
- Муки - 2 Ст. Ложки
- Мигдалю - 1/4 чайних ложки
- Лука-порей - 1 штука
- Лука - 1 штука
- Вершкового масла - 37 грам
- Курячого бульйону - 1/4 Ст. Ложки
- Молока - 15 мілілітрів
- Вершків - 1/4 Ст. Ложки (нежирних)
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Масло розтопити в каструлі. Змастити форму для випічки розтопленим маслом. Курку нарізати кубиками, бекон смужками шириною 1 см. Змішати перець, борошно і мигдаль в пластиковому пакеті, покласти в нього нарізану кубиками курку і добре потрусити, щоб кожен шматочок курки добре вкрився сумішшю приправ.
2. Лук і цибуля-порей дрібно нарізати. Викласти половину цибулі і цибулі-порею шаром на дно форми для випічки. Посипати половиною курки і бекону. Викласти ще один цибульний і курячо-беконний шар. Влити розтоплене масло і бульйон в форму.
3. Змішати маргарин і рослинне масло в мисці і всипати борошно. Заважати до утворення дрібних крихт. Додати 3 ст.Л. Води до тесту і перемішати ножем. Замісити тісто руками і скачати в кульку. Загорнути кульку з тіста в харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини.
4. Через півгодини дістати тісто з холодильника, видалити харчову плівку і розрівняти тісто руками. Ретельно посипати робочу поверхню борошном. Качалкою розкачати тісто за розміром Ваше форми, змастити краю форми водою, щоб тісто прилипло до них. Покласти тісто поверх курки і заліпити краї. Зробити 3 великих надрізу, щоб виходила пара. Змастити тісто молоком.
5. Випікати 1 годину або поки тісто не зарум'яниться, а курка приготується. Вийняти з духовки і дати постояти 5 хвилин. Влити вершки в надрізи на тесті і дати постояти ще 10 хвилин, перед тим як подати на стіл з овочами на Ваш смак.