Пиріг з курагою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 45 хв.
Пропоную рецепт смачного пирога. Чорнослив, курага і горіхи наповнюють випічку особливим смаком, цедра лимона надає аромат. Пиріг пісний, інгредієнти доступні, процес приготування простий.
Опис приготування:
Для цього рецепта ідеально підходить цільнозерновий мука, але, можна використовувати вівсяну або білу пшеничну. Масло вибираємо, обов'язково, rafinirovannoe, без запаху. Крім кураги і чорносливу можна додати і інші сухофрукти. Пиріг виходить насиченим за смаком і помірно солодким.
- Чорнослив - 150 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно цільнозернове - 200 грам
- Сік - 60 мілілітрів (з м'якоттю)
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Цукор, сіль і цедру лимона відправляємо в миску.
Додаємо сік з м'якоттю і рафінована соняшникова олія.
Чорнослив і курагу ріжемо великими шматочками і висипаємо в миску.
Додаємо колоті волоські горіхи.
Насипаємо в миску борошно, додаємо гашене соду. Все добре перемішуємо.
Тісто перекладаємо в силіконову форму і розподіляємо рівномірним шаром. Щоб тісто не липло до рук, можна змочити пальці водою або рослинним маслом. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів, близько 30 хвилин.
Пиріг з чорносливом і курагою готовий. Приємного чаювання!