Рецепт Пиріг з курагою і чорносливом фото

Пиріг з курагою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 45 хв.

Пропоную рецепт смачного пирога. Чорнослив, курага і горіхи наповнюють випічку особливим смаком, цедра лимона надає аромат. Пиріг пісний, інгредієнти доступні, процес приготування простий.

Опис приготування:

Для цього рецепта ідеально підходить цільнозерновий мука, але, можна використовувати вівсяну або білу пшеничну. Масло вибираємо, обов'язково, rafinirovannoe, без запаху. Крім кураги і чорносливу можна додати і інші сухофрукти. Пиріг виходить насиченим за смаком і помірно солодким.

  • Чорнослив - 150 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Борошно цільнозернове - 200 грам
  • Сік - 60 мілілітрів (з м'якоттю)
  • Олія соняшникова - 40 мілілітрів
  • Сода гашене - 1 Чайна ложка
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 2
Цукор, сіль і цедру лимона відправляємо в миску.
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 3
Додаємо сік з м'якоттю і рафінована соняшникова олія.
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 4
Чорнослив і курагу ріжемо великими шматочками і висипаємо в миску.
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 5
Додаємо колоті волоські горіхи.
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 6
Насипаємо в миску борошно, додаємо гашене соду. Все добре перемішуємо.
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 7
Тісто перекладаємо в силіконову форму і розподіляємо рівномірним шаром. Щоб тісто не липло до рук, можна змочити пальці водою або рослинним маслом. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів, близько 30 хвилин.
пиріг з курагою і чорносливом - фото крок 8
Пиріг з чорносливом і курагою готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти