Пиріг з курагою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт смачного пирога. Чорнослив, курага і горіхи наповнюють випічку особливим смаком, цедра лимона надає аромат. Пиріг пісний, інгредієнти доступні, процес приготування простий.
Для цього рецепта ідеально підходить цільнозерновий мука, але, можна використовувати вівсяну або білу пшеничну. Масло вибираємо, обов'язково, rafinirovannoe, без запаху. Крім кураги і чорносливу можна додати і інші сухофрукти. Пиріг виходить насиченим за смаком і помірно солодким.
- Чорнослив - 150 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно цільнозернове - 200 грам
- Сік - 60 мілілітрів (з м'якоттю)
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Цукор, сіль і цедру лимона відправляємо в миску.
Додаємо сік з м'якоттю і рафінована соняшникова олія.
Чорнослив і курагу ріжемо великими шматочками і висипаємо в миску.
Додаємо колоті волоські горіхи.
Насипаємо в миску борошно, додаємо гашене соду. Все добре перемішуємо.
Тісто перекладаємо в силіконову форму і розподіляємо рівномірним шаром. Щоб тісто не липло до рук, можна змочити пальці водою або рослинним маслом. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів, близько 30 хвилин.
Пиріг з чорносливом і курагою готовий. Приємного чаювання!