Пиріг з гарбузом і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливий осінній пиріг! тісто тонке, шарувату, а начинка - це окрема пісня! Пиріг не дуже складний в приготуванні, беріть на замітку!
Приготувати пиріг з гарбузом і м'ясом можна в будь-яких пропорціях. Додайте трохи більше гарбуза, лука або фаршу, хто як любить. Фарш у мене змішаний, але можна взяти будь-який. Гарбуз намагайтеся сильно не дрібнити, використовуючи терку, а все-таки дрібно її нарізати як зазначено в рецепті. Тоді в процесі гарбуз не перетвориться в пюре, а саме додасть начинці соковитості. Пиріг дійсно дуже смачний, підійде як для сімейних посиденьок, так і для зустрічі друзів.
- Борошно - 350 грам
- Вода - 190 мілілітрів
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Гарбуз - 300 грам
- Фарш м'ясний - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте воду і масло. Додайте 1 ç.l. Солі і все перемішайте.
Частинами підсипаючи борошно, замісіть м'яке тісто. За консистенцією тісто має бути схоже на дріжджове. Накрийте його рушником і залиште на 20 хвилин.
Для начинки з'єднайте фарш, нарізані дрібними кубиками цибулю і гарбуз. Додайте зіру, сіль і перець. Я ще додала 2-3 ст.Л. Рослинної олії.
Ретельно все перемішайте.
Тісто розділяється на дві частини. Кожну частину розкачати за розміром вашого листа, товщиною приблизно 3 мл. Покладіть один пласт і розподіліть на ньому рівномірно всю начинку, трохи відступивши від країв.
Накрийте начинку другим пластом і защипніть краю будь-яким зручним способом. Зробіть по центру дірочку для виходу пари і змастіть поверхню жовтком. Випікайте в духовці при температурі 190 градусів близько 45 хвилин. Під час випікання пару раз відкрийте духовку і сбризнете стінки водою з розпилювача.
Готовий пиріг з гарбузом і м'ясом повинен добре підрум'янитися. Сбризнете пиріг водою і накрийте рушником. Залиште на 10-15 хвилин.
Потім пиріг можна нарізати на порції і подавати до столу. Смачного!