Манти з гарбузом і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі один цікавий варіант відомого і улюбленого багатьма страви - манти з гарбузом і м'ясом.
Пропоную приготувати смачні, соковиті манти з гарбузом і м'ясом. Це прекрасний варіант для повноцінного обіду чи вечері.
- М'ясо - 600 грам
- Гарбуз - 500-600 грам
- Цибулина - 500 грам
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 200-250 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Як зробити манти з гарбузом і м'ясом? Для початку потрібно приготувати тісто. У мисочці з'єднати яйце, сіль, холодну воду і рослинне масло. Всипати частина борошна. Ретельно перемішати.
2. Потім поступово вводити борошно, що залишилося, вимішуючи тісто. Воно повинно вийти досить крутим.
3. Щоб тісто було дійсно смачним, найкраще попрацювати з ним близько 10-15 хвилин, сильно притискаючи його і вимішуючи. Потім його можна відкласти в сторону на деякий час.
4. Поки тісто відпочиває, можна приступити до м'яса. В даному випадку використовується свинина, проте можна взяти баранину або з'єднати 2 виду м'яса. Шматочок м'яса вимити, просушити і нарізати ножем на дрібні шматочки. Манти готують саме з різаним м'ясом, а не з фаршем.
5. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками.
6. Гарбуз вимити і очистити. Нарізати дрібними кубиками.
7. У глибокій мисці з'єднати м'ясо, цибуля і гарбуз. Ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
8. Дістати тісто і нарізати невеликими шматочками. Кожен шматочок тоненько розкачати. В серединку викласти начинку.
9. Варіантів закріплення країв тесту існує досить багато. Один з них - своєрідні трикутнички.
10. Рівень мантоварки змастити олією і відправити туди манти. Вода в цей момент вже повинна сильно кипіти. Через 45 хвилин манти з гарбузом і м'ясом в домашніх умовах будуть готові і їх можна подавати до столу.