Рецепт Манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці фото

Манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, М'ясо, Овочі, Гарбуз, Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви, Пельмені

Завдяки гарбузі манти з м'ясом виходять соковитими і дуже смачними. Тісто в цьому рецепті я використовую заварне. З ним працювати при ліпленні - одне задоволення: розкочується тонко, а начинка не випливає.

Ось деякі секрети, як приготувати манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці. Гарбуз беріть наслідках сортів, так звану мантную. Солодка гарбуз підходить для іншого рецепта, де в начинку кладеться тільки гарбуз зі спеціями.

Ви можете використовувати і інше тісто, але раджу спробувати саме заварне. Заварне тісто на манти розкочується тонко і не рветься. Може, у мене вийшли не зовсім традиційні манти, але вони дуже смачні. Готуйте на здоров'я!

  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яловичина - 250 грам
  • Свинина - 150 грам
  • Цибуля - 1 штука (велика)
  • Гарбуз - 100 грам (очищена)
  • Спеції - 2 Ст. Ложки (перець духмяний мелений, паприка сушена, кріп сушений, сіль за смаком)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащення чаші)
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 1
Воду в каструлі доведіть до кипіння. В окріп додайте сіль і рослинне масло.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 2
Зніміть воду з вогню, додайте в неї 1 склянка борошна, добре перемішайте за допомогою вилки. Трохи остудіть, щоб можна було доторкнутися рукою.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 3
Додайте ще 1 склянка борошна, замісіть м'яке і еластичне тісто. При необхідності додайте борошно, що залишилося. Загорніть тісто в плівку, дайте йому відпочити в холодильнику, поки ви готуєте фарш.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 4
Приготуйте фарш. Для соковитості в манти з м'ясом кладуть багато цибулі і гарбуз.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 5
У традиційних мантії м'ясо і гарбуз ріжуться однаковими дрібними шматочками. Я пропускаю м'ясо з цибулею через м'ясорубку, а гарбуз тру на дрібній тертці. Додаю спеції і сіль за смаком, ретельно вимішую. Фарш виходить дуже смачним і соковитим.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 6
Тепер приступаємо до ліплення мантів.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 7
Розділити тісто на дві частини, щоб зручніше було розгортати. Розкачайте тісто тонким шаром і розріжте на однакові квадрати. У центр кожного покладіть начинку.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 8
Защипніть протилежні краю квадрата по черзі з двох сторін.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 9
Защипніть краю добре, щоб при варінні не витікав бульйон.
З'єднайте протилежні кінчики між собою.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 10
Увімкніть мультиварку в режим "варка на пару" з 30 хвилин. У чашу налийте стакан гарячої води. Чашу для варіння на пару змастіть рослинною олією, викладайте в неї манти.
Закрийте кришку і дочекайтеся звукового сигналу.
манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці - фото крок 11
Подавайте манти гарячими зі сметаною або гірчицею. Смачного!

Схожі рецепти