Манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки гарбузі манти з м'ясом виходять соковитими і дуже смачними. Тісто в цьому рецепті я використовую заварне. З ним працювати при ліпленні - одне задоволення: розкочується тонко, а начинка не випливає.
Ось деякі секрети, як приготувати манти з гарбузом і м'ясом в мультиварці. Гарбуз беріть наслідках сортів, так звану мантную. Солодка гарбуз підходить для іншого рецепта, де в начинку кладеться тільки гарбуз зі спеціями.
Ви можете використовувати і інше тісто, але раджу спробувати саме заварне. Заварне тісто на манти розкочується тонко і не рветься. Може, у мене вийшли не зовсім традиційні манти, але вони дуже смачні. Готуйте на здоров'я!
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яловичина - 250 грам
- Свинина - 150 грам
- Цибуля - 1 штука (велика)
- Гарбуз - 100 грам (очищена)
- Спеції - 2 Ст. Ложки (перець духмяний мелений, паприка сушена, кріп сушений, сіль за смаком)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащення чаші)
Воду в каструлі доведіть до кипіння. В окріп додайте сіль і рослинне масло.
Зніміть воду з вогню, додайте в неї 1 склянка борошна, добре перемішайте за допомогою вилки. Трохи остудіть, щоб можна було доторкнутися рукою.
Додайте ще 1 склянка борошна, замісіть м'яке і еластичне тісто. При необхідності додайте борошно, що залишилося. Загорніть тісто в плівку, дайте йому відпочити в холодильнику, поки ви готуєте фарш.
Приготуйте фарш. Для соковитості в манти з м'ясом кладуть багато цибулі і гарбуз.
У традиційних мантії м'ясо і гарбуз ріжуться однаковими дрібними шматочками. Я пропускаю м'ясо з цибулею через м'ясорубку, а гарбуз тру на дрібній тертці. Додаю спеції і сіль за смаком, ретельно вимішую. Фарш виходить дуже смачним і соковитим.
Тепер приступаємо до ліплення мантів.
Розділити тісто на дві частини, щоб зручніше було розгортати. Розкачайте тісто тонким шаром і розріжте на однакові квадрати. У центр кожного покладіть начинку.
Защипніть протилежні краю квадрата по черзі з двох сторін.
Защипніть краю добре, щоб при варінні не витікав бульйон.
З'єднайте протилежні кінчики між собою.
З'єднайте протилежні кінчики між собою.
Увімкніть мультиварку в режим "варка на пару" з 30 хвилин. У чашу налийте стакан гарячої води. Чашу для варіння на пару змастіть рослинною олією, викладайте в неї манти.
Закрийте кришку і дочекайтеся звукового сигналу.
Закрийте кришку і дочекайтеся звукового сигналу.
Подавайте манти гарячими зі сметаною або гірчицею. Смачного!