Пиріг з червоною рибою
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл або в якості ситного і смачного перекусу хочу запропонувати вам спекти нескладний і апетитний рибний пиріг. Ніжна начинка і хрустке тісто - ідеальне поєднання.
Серед різноманіття рецептів, як приготувати пиріг з червоною рибою, я хочу запропонувати один досить простий, але вельми вдалий варіант. Крім сьомги, яка використовується в цьому випадку, в начинку також доданий шпинат і сир фета. Відмінне поєднання, яке напевно припаде до смаку всім вашим близьким і гостям. Крім того, ви можете урізноманітнити начинку відварною яйцем, наприклад, або іншою зеленню за смаком.
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 3-6 чайних ложок
- Риба - 500 грам
- Фета - 250 грам
- Шпинат - 400 грам (заморожений )
- Вершки - 3-4 чайних ложок
- Сіль - 1 За смаком
1. Для приготування тіста з'єднайте терте на тертці охолоджене вершкове масло і просіяне борошно. Додайте щіпку солі, розітріть все до стану однорідної крихти.
2. Vbeyte яйця, перемішайте і поступово вливайте крижану воду. Тісто має вийти м'яким і не липнуче до рук. Загорніть його в плівку і приберіть в холодильник, поки будете займатися начинкою.
3. Вимийте як слід і обсушити філе риби. Наріжте його невеликими кубиками і викладіть в глибоку миску. Додайте туди ж подрібнену фету і шпинат. Підсолити за смаком, все перемішайте.
4. Тісто розділяється на дві частини, кожну тоненько розкачати на присипаної борошном поверхні. Підготуйте жароміцних форму, застелите її пергаментом або змастіть маслом. Викладіть один пласт тіста на дно. Надішліть в розігріту духовку хвилин на 15 (зверху можна накрити корж пергаментом і присипати горохом, щоб він не піднімався в процесі).
5. Дістаньте злегка підрум'яниться корж, зверху викладіть рівним шаром начинку.
6. Накрийте другим шаром тіста, akkuratno кінець палиці. Надішліть форму знову в духовку, залиште пиріг пекти приблизно на годинку, поки пиріг не стане рум'яним.
7. Ось такий неймовірно смачний і апетитний пиріг вийде в результаті. Пригощайтеся!