Пиріг з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з брокколі простий у приготуванні, повний вітамінів і вельми популярний в європейських країнах. Розповідаю, як приготувати пиріг з брокколі - цінителі здорової їжі обов'язково оцінять.
Пиріг з брокколі - один з моїх найулюбленіших пирогів. Метушні з його приготуванням відносно небагато, але смак… словами не передати. Звичайно, сама по собі капуста брокколі досить несмачна, але якщо додати до неї хорошого сиру, то пиріг з брокколі вийде відмінним. Рецепт пирога з брокколі я знайшла на французькому кулінарному сайті, злегка спростила його на російський манер, - і тепер ділюся ним з вами. Мені він подобається. Сподіваюся, сподобається і вам
- Готове листкове тісто - 450-500 грам
- Брокколі - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Лук-пориста - 3-4 штук (для пирога використовуємо тільки білу і біло-зелену частини, дрібно нарізані кружальцями.)
- Тирлич (zernistaя / dizhonskaя) - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - - За смаком
- Горгонзола (по бажанню) - 200 грам
- Яйце - 1 штука (збийте яйце.)
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. 2/3 готового листкового тіста тонко розкачати.
2. Помістіть тісто у форму, приберіть надлишки тесту по краях за допомогою качалки. Потім тісто в формі помістіть на 10 хвилин в морозилку.
3. На тісто помістіть папір для випічки, а зверху - рис або горох. Випікайте в духовці близько 20 хвилин, потім виберіть рис або горох і папір, потикайте виделкою (щоб не виросло) і випікайте в духовці ще протягом п'яти хвилин.
4. Готове тісто буде золотистого кольору. Тісто має охолонути.
5. Почистіть і ошпарити брокколі протягом декількох хвилин, потім промийте холодною водою.
6. У сковороді на олії обсмажте цибулю-порей протягом 10 хвилин. Він повинен бути м'яким. Додайте вершки, воду, Тархуна, цибуля цибуля-шалот, сіль, перець. Все перемішайте і залиште на вогні ще протягом п'яти хвилин.
7. Ще раз перемішайте начинку. Готова частина нашої начинки буде виглядати так, як показано на фото.
8. Влийте начинку в форму з тестом, викладіть броколі і обережно втисніть їх руками в суміш. Те ж саме зробіть з горгонзола (якщо Ви вирішили її додати).
9. Прикрийте пиріг шаром тіста, що залишилося, верх змастіть збитим яйцем і відправляйте в духовку на півгодини до золотисто-коричневої скоринки.
10. Пиріг можна їсти як гарячим, так і холодним. Смачного!