Пиріг з брокколі та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що несолодкі пироги повинні бути тільки з м'ясом? Прекрасна альтернатива м'ясним пирогів - пиріг з брокколі та сиром. Корисно і дійсно дуже смачно!
Іноді я готую заливний пиріг з брокколі та сиром, виходить дуже смачно і ніжно, але все одно не можна порівняти з пирогом, рецепт якого я сьогодні вам запропоную. Мій варіант, як приготувати пиріг з брокколі та сиром на листковому тісті, звичайно ж, не нове і далеко не геніальний, проте страва виходить дуже смачним. У ньому поєднується все, що я так люблю - тонке хрустке тісто, як у кращої італійської піци, ароматна начинка з брокколі, і ніжний крем, який робить пиріг просто дивно смачним. У вас теж потекли слинки? Тоді швидше на кухню, діставайте з холодильника листкове тісто, брокколі і сир і вперед!
- Брокколі - 400 грам
- Сир твердий - 120 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 240 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Тісто листкове дріжджове - 200 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Брокколі відварити 5-7 хвилин до м'якості і подрібніть ножем.
Для крему яйця розбийте в молоко і добре збийте вінчиком.
Додайте сіль і борошно, добре розмішайте, щоб уникнути грудок, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Варіть при постійному безперервному помішуванні 3-5 хвилин до загустіння маси.
Листкове дріжджове тісто заздалегідь злегка розморозити, щоб можна було тонко розкачати. Розкачайте тісто на робочій поверхні, присипаної борошном. Викладіть тісто у форму для запікання, сформувавши бортики висотою близько 1-1, 5 см.
Викладіть брокколі.
Зверху рівним шаром викладіть підготовлений крем.
Обильно присипте натертим на крупній тертці твердим сиром.
Запікайте пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів, 15-20 хвилин. Всі інгредієнти в пирозі вже готові, їм залишилося тільки з'єднатися в одне ціле, 15 хвилин для цього буде достатньо!
Смачного!