Закритий пиріг з брокколі та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашньої випічки хочу запропонувати дуже простий і цікавий варіант, як приготувати закритий пиріг з брокколі та сиром. Ситно, дуже апетитно і зовсім нескладно.
Це досить цікавий і простий рецепт закритого пирога з брокколі та сиром. Він прекрасно підійде в якості закуски, а також стане відмінним варіантом корисного і ситного сніданку, наприклад. При бажанні доповнити рецепт можна зеленню або спеціями за смаком.
- Брокколі - 300 грам
- Кольорова капуста - 300 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 2-3 склянок
- Сир - 150 грам
- Листкове тісто - 500 грам
1. Насамперед рекомендую розкачати і викласти тісто у жароміцних форму. Зверху можна висипати крупу або горох, наприклад. Надішліть тісто в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10.
2. Брокколі вимийте, обсушити і розділіть на суцвіття. Надішліть в киплячу підсолену воду і проваріть 5 хвилин на середньому вогні. В даному випадку в рецепт приготування закритого пирога з брокколі та сиром додана ще і кольорова капуста.
3. Верх пирога можна зробити з тіста, але я рекомендую апетитну заливку. Для її приготування в невеликому сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте борошно, обсмажте до золотистого кольору і влийте молоко. Додати сіль за смаком, можна поперчити трохи. Проварите до загустения.
4. Додайте сир, акуратно перемішайте і зніміть з вогню.
5. Викладіть на тісто брокколі рівним шаром. Вилийте заливку і відправте в духовку хвилин на 20.
6. Виходить дуже апетитний закритий пиріг з брокколі та сиром в домашніх умовах з рум'яною скоринкою і ніжною начинкою. Смачного!