Закритий пиріг з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний, апетитний і ситний закритий пиріг з картоплею в домашніх умовах рекомендую вам приготувати на сніданок, вечерю або як перекус, наприклад. Його можна брати з собою в дорогу.
Перед вами простий рецепт закритого пирога з картоплею, з сюрпризом. В начинку, крім свіжої зелені, ви можете додати також шматочки курячого філе, наприклад, або тертий сир. Це дуже класний варіант несолодкої випічки для всієї родини. А з покроковими рекомендаціями впорається навіть новачок на кухні.
- Картопля - 600 грам
- Листкове тісто - 500-800 грам (в залежності від розміру форми)
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля зелена - За смаком
- Вершки - 200 грам
- Жовток - 1 штука
- Петрушка - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед включіть її, залиште її розігріватися до 180 градусів. Картопля очистіть і наріжте тоненькими пластинками.
2. Викладіть в глибоку миску. Подрібніть зелену цибулю і петрушку, додайте разом з сіллю, перцем або іншими спеціями за смаком. Все як слід перемішайте.
3. Жароміцних форму змажте маслом або застеліть пергаментом. Розкачайте тісто, викладіть на дно. В даному випадку в рецепті приготування закритого пирога з картоплею використовується листкове бездріжджове тісто. Розподіліть зверху начинку.
4. Розкачайте ще один пласт тіста, викладіть його зверху. Вбийте жовток, змастіть їм верх. Надішліть пиріг в духовку і випікайте хвилин 35-45 до румяности.
5. Після випікання дайте йому трохи охолонути, а потім акуратно гострим ножем зріжте верхівку. Викладіть густі вершки або сметану зі спеціями, наприклад.
6. Акуратно накрийте верхівкою. От і все, апетитний закритий пиріг з картоплею в домашніх умовах готовий до подачі. Смачного!