Закритий фруктовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться до чаю спекти щось недороге і смачненьке? Рекомендую на замітку дуже класну ідею, як приготувати закритий фруктовий пиріг. Мінімум клопоту з чудовим результатом. Спробуйте!
Цей рецепт - відмінна ідея для літа. У начинку ви можете використовувати будь-які фрукти, які є під рукою. Тісто робиться всього за кілька хвилин, так що для зайнятих господинь однозначно підійде Подавати пиріг до столу можна і теплим, і остиглим, доповнивши кулькою морозива, наприклад.
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Цукор - 85 грам
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка (або крохмаль)
- Фрукти - 300 грам
1. Фрукти (в даному випадку це сливи і нектарин) з'єднайте з цукром і соком лимона, перемішайте акуратно. Додайте ложку з гіркою борошна або крохмалю.
2. У глибокій мисці розітріть масло з просіяного борошном. Додайте сіль, розпушувач, молоко. Замісити м'яке тісто.
3. Викладіть фрукти в жароміцних форму, змащену маслом (силіконову годі й змащувати).
4. Розкачайте тісто.
5. Накрийте фрукти пластом тесту.
6. Надішліть пекти закритий фруктовий пиріг хвилин на 35 в розігріту до 180 градусів духовку.