Закритий пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Закритий пиріг з куркою порадує на обід, вечеря, полуденок або швидкий перекус. Можна його подати як холодним, так гарячим. Соковитий, ситний, ароматний - підійде він і для свята. Готується просто!
Закритий пиріг з куркою виходить хрустким зовні і дуже соковитим всередині. Начинка пирога складається з м'якої курки і овочів. Раджу додати сезонні овочі і необов'язково тільки ті, що вказані в рецепті. Тісто використовуємо готове, курка може бути мороженої, картопля і морква зазвичай в будинку є. Що ж, пиріг виходить бюджетним, створеним з того, що є під рукою Насолоджуйтесь!
- Куряча грудка - 400-500 грам
- Готове листкове тісто - 450-500 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морквина - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Селера (стебла) - 2-3 штук
- Горошок морожений - 1/2 склянки
- Шавлія (пучок) - 1/2 штуки (можна використовувати і сушений.)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1/4 склянки
- Курячий бульйон - 1-2 склянок
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Курячі грудки наріжте смужками. Додати сіль, поперчіть. Обсмажте на олії в сковороді на середньому вогні.
2. Поки курка обсмажується, промийте і наріжте овочі. Морква - кільцями, селера - кубиками, картоплю - великими кубиками.
3. Коли курячі шматочки стануть золотистими, присипте їх борошном і шавлією.
4. Гарненько перемішайте, мука повинна увібрати вершкове масло і покрити курку.
5. Додайте бульйон, понизьте вогонь і потушьте хвилини чотири-п'ять.
6. У сковороду викладіть овочі. Потушьте їх до м'якості.
7. Поки курка з овочами гасяться, противопригарного форму для пирога викладіть листковим тістом.
8. До овочів і курки додайте морожений горошок. Перемішайте і потримайте на вогні кілька хвилин.
9. Викладіть весь вміст сковороди на тісто в формі.
10. Відкритий пиріг зробіть закритим, виклавши і зліпив верхню частину тесту. Зробіть надрізи на тесті (зверху) для вентиляції. Верх можна змастити збитим жовтком.
11. Закритий пиріг з куркою відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин-годину. Тісто має стати золотим і хрустким, а начинка пузиритися (побачите через "вентиляційні" отвори). Готовий закритий пиріг з куркою подавайте порційно.
12. Смачного!