Пиріг з сиром і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і смачний пиріг не залишиться без уваги на святковому столі або просто за вечерею. Ароматний, ситний, з насінням соняшнику, які можна замінити кедровими горішками для більшого аромату.
Щоб пиріг був яскравіше, потрібно різати перець більшими шматочками, ніж у мене. Звичайно ж, в сезон використовуйте тільки свіжу капусту, а коли на полицях супермаркетів з овочами не густо, підійде і заморожена. Але після варіння обов'язково обдайте капусту крижаною водою, щоб зберегти колір. Пробуйте пиріг і пишіть свої враження!
- Борошно пшеничне - 250 грам (для тіста)
- Вершкове масло - 125 грам (для тіста)
- Сіль - 1-2 Щепоток (для тіста)
- Холодна вода - 40 мілілітрів (для тіста)
- Сир 9% - 350 грам
- Брокколі - 400 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вершки 20% - 150 мілілітрів
- Яйце велике - 3 штуки
- Перець болгарський або паприка - 0, 5 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець чорний горошком або суміш - За смаком
- Розмарин сушений - За смаком
- Насіння очищені - За смаком (або кедрові горішки)
1. Підготуйте необхідні продукти, приступимо!
2. З'єднайте холодне вершкове масло з сіллю, борошном. Перетріть в крихту. Додайте воду і замісити тісто.
3. Готове тісто загорніть в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин.
4. Поки тісто в холодильнику, приготуйте спеції: подрібніть максимально часник, в ступці потовчіть перець або суміш перців, розмарин. Відваріть брокколі в солоній воді протягом 5 хвилин, відкиньте на друшляк.
5. Підготуйте сирну заливку для пирога: з'єднайте сир з яйцями, сметаною, вершками, сіллю і спеціями. Змішайте.
6. Форму застеліть пергаментом, тісто розкачати і покладіть у форму, формуючи високі бортики. Розподіліть брокколі, болгарський перець, посипте насінням або горішками.
7. Залийте сирно-вершковою заливкою овочі і відправте пиріг в гарячу духовку на 30-35 хвилин. Температура - 180 градусів.
8. Для 5-10 хвилин до кінця випікання посипте пиріг насінням, горішками або кунжутом.
9. Готовий пиріг остудіть. Поріжте шматочками і пробуйте!