Листковий пиріг з брокколі та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний пиріг, який можна взяти на роботу, щоб перекусити! Рекомендую простий рецепт, як приготувати листковий пиріг з брокколі та сиром. Пиріг підходить на кожен день і навіть свято!
Брокколі сама по собі дуже корисна. Щоб зробити начинку з неї більш смачною і ніжною, додайте сир. Але не твердий сир, а кілька видів м'яких і ніжних сирів: рикотта додасть ніжності, а моцарелла і фета - солону нотку. Щоб приготувати листковий пиріг з брокколі та сиром, ви можете взяти як свіжі, так і заморожені овочі.
- Часник - 4 зубчики
- Зелень - 1 пучок
- Каєнський перець - За смаком
- Яйця - 3 штуки
- Листкове тісто - 500 грам
- Топлене вершкове масло - 0, 3 склянки
Підготуйте інгредієнти.
Підготуйте начинку: дрібно поріжте шпинат, брокколі (у мене овочі та зелень були свіжими, якщо використовуєте заморожені, тоді відваріть заздалегідь, остудіть і дрібно поріжте).
Додайте до них яйця, спеції, подрібнений часник і всі три види сиру. Виделкою добре перемішайте.
Додайте до них яйця, спеції, подрібнений часник і всі три види сиру. Виделкою добре перемішайте.
Змастіть форму для випічки вершковим маслом.
Розкачайте тісто листкове і викладіть у форму, щоб краї звисали. Змастіть тісто топленим вершковим маслом.
Розкачайте тісто листкове і викладіть у форму, щоб краї звисали. Змастіть тісто топленим вершковим маслом.
Рівномірно викладіть начинку.
Накрийте краями тіста, зверху покладіть залишився шматок листкового тіста і змастіть яйцем. Краї можете закріпити, змастивши водою або придавивши вилкою (так ще і візерунок гарний вийде).
Надішліть пиріг в розігріту до 170 З духовку на годину.
Надішліть пиріг в розігріту до 170 З духовку на годину.
Готовий листковий пиріг з брокколі та сиром
Подавайте, коли він охолоне. Тоді його буде легше різати.
Смачного!
Подавайте, коли він охолоне. Тоді його буде легше різати.
Смачного!