Рецепт Листковий пиріг з брокколі та сиром фото

Листковий пиріг з брокколі та сиром
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Відмінний пиріг, який можна взяти на роботу, щоб перекусити! Рекомендую простий рецепт, як приготувати листковий пиріг з брокколі та сиром. Пиріг підходить на кожен день і навіть свято!

Опис приготування:

Брокколі сама по собі дуже корисна. Щоб зробити начинку з неї більш смачною і ніжною, додайте сир. Але не твердий сир, а кілька видів м'яких і ніжних сирів: рикотта додасть ніжності, а моцарелла і фета - солону нотку. Щоб приготувати листковий пиріг з брокколі та сиром, ви можете взяти як свіжі, так і заморожені овочі.

  • Часник - 4 зубчики
  • Зелень - 1 пучок
  • Каєнський перець - За смаком
  • Яйця - 3 штуки
  • Листкове тісто - 500 грам
  • Топлене вершкове масло - 0, 3 склянки
листковий пиріг з брокколі та сиром - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
листковий пиріг з брокколі та сиром - фото крок 2
Підготуйте начинку: дрібно поріжте шпинат, брокколі (у мене овочі та зелень були свіжими, якщо використовуєте заморожені, тоді відваріть заздалегідь, остудіть і дрібно поріжте).
Додайте до них яйця, спеції, подрібнений часник і всі три види сиру. Виделкою добре перемішайте.
листковий пиріг з брокколі та сиром - фото крок 3
Змастіть форму для випічки вершковим маслом.
Розкачайте тісто листкове і викладіть у форму, щоб краї звисали. Змастіть тісто топленим вершковим маслом.
листковий пиріг з брокколі та сиром - фото крок 4
Рівномірно викладіть начинку.
листковий пиріг з брокколі та сиром - фото крок 5
Накрийте краями тіста, зверху покладіть залишився шматок листкового тіста і змастіть яйцем. Краї можете закріпити, змастивши водою або придавивши вилкою (так ще і візерунок гарний вийде).
Надішліть пиріг в розігріту до 170 З духовку на годину.
листковий пиріг з брокколі та сиром - фото крок 6
Готовий листковий пиріг з брокколі та сиром
Подавайте, коли він охолоне. Тоді його буде легше різати.
Смачного!

Схожі рецепти