Пиріг з апельсиновим варенням
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з апельсиновим варенням. Крихкий, смачний пиріг, начинку якого робимо з апельсинового варення.
Основними інгредієнтами для приготування пирога є: яйця, цукор, вершкове масло і борошно. Начинка з абрикосового варення. Так як пиріг крихкий, різати його краще в формі. Подати гарячим або холодним.
- Вершкове масло - 160 грам
- Муки - 250 грам
- Яєць (жовток) - 1 штука
- Сіль - 1/6 чайних ложки
- Цукру - 100 грам
- Варення - 500 грам (начинка)

1. Готуємо пісочне тісто: засипати в контейнер комбайна борошно, сіль, цукор і нарізане вершкове масло (масло має бути нарізано кубиками, і бути охолодженим). Тісто подрібнюємо в крихту, після цього додаємо туди жовток.

2. Викласти в форму дві третини одержані крихт, розподілити рівномірно і притиснути до дна і бортикам пальцями. Приблизно двадцять хвилин випікати в духовці (попередньо нагрітій), температура сто вісімдесят градусів.

3. Змастити білком нижній корж і хвилини на дві-три поставити в духовку, щоб корж залишився сухим.

4. Апельсинове варення викласти в форму.

5. Залишилася крихтою з тіста посипати верх пирога і в духовку поставити форму. Хвилин тридцять випікати, температура повинна бути сто вісімдесят градусів.

6. Розрізати готовий пиріг прямо в формі, так як він дуже крихкий. Смачного!