Рецепт Пиріг з апельсиновим варенням фото

Пиріг з апельсиновим варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Апельсин
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт приготування пирога з апельсиновим варенням. Крихкий, смачний пиріг, начинку якого робимо з апельсинового варення.

Опис приготування:

Основними інгредієнтами для приготування пирога є: яйця, цукор, вершкове масло і борошно. Начинка з абрикосового варення. Так як пиріг крихкий, різати його краще в формі. Подати гарячим або холодним.

  • Вершкове масло - 160 грам
  • Муки - 250 грам
  • Яєць (жовток) - 1 штука
  • Сіль - 1/6 чайних ложки
  • Цукру - 100 грам
  • Варення - 500 грам (начинка)
пиріг з апельсиновим варенням - фото крок 1
1. Готуємо пісочне тісто: засипати в контейнер комбайна борошно, сіль, цукор і нарізане вершкове масло (масло має бути нарізано кубиками, і бути охолодженим). Тісто подрібнюємо в крихту, після цього додаємо туди жовток.
пиріг з апельсиновим варенням - фото крок 2
2. Викласти в форму дві третини одержані крихт, розподілити рівномірно і притиснути до дна і бортикам пальцями. Приблизно двадцять хвилин випікати в духовці (попередньо нагрітій), температура сто вісімдесят градусів.
пиріг з апельсиновим варенням - фото крок 3
3. Змастити білком нижній корж і хвилини на дві-три поставити в духовку, щоб корж залишився сухим.
пиріг з апельсиновим варенням - фото крок 4
4. Апельсинове варення викласти в форму.
пиріг з апельсиновим варенням - фото крок 5
5. Залишилася крихтою з тіста посипати верх пирога і в духовку поставити форму. Хвилин тридцять випікати, температура повинна бути сто вісімдесят градусів.
пиріг з апельсиновим варенням - фото крок 6
6. Розрізати готовий пиріг прямо в формі, так як він дуже крихкий. Смачного!

Схожі рецепти