Бісквіт з апельсиновим кремом
(покроковий рецепт з фото)
З моркви виходить дуже смачна і солодка випічка, а до неї пропоную рецепт, як приготувати апельсиновий крем для бісквіта. Рецепт дуже оригінальний, побалуйте себе і своїх близьких.
Такий десерт виходить не тільки дуже смачним, але і барвистим, яскравим, з насиченим помаранчевим кольором. У поєднанні з апельсиновим кремом він виходить ароматним і пікантним. Таким десертом ви здивуєте своїх друзів і домочадців, його можна приготувати як в звичайний день, так і на свято.
- Морква - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Куркума - 2 грами
- Яйце - 4 штуки(3 для бісквіта, 1 для крему)
- Борошно - 125 грам
- Цукор - 120 грам(65 для бісквіта, 55 для крему)
- Олія - 45 грам
- Крохмаль - 15 грам
- Чорний шоколад - 100 грам
1. Морква відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці. У миску вбиваємо лише жовтки, розтираємо їх з цукром. Додаємо моркву, kurkumu, борошно. Білки збиваємо до утворення пишної маси, акуратно вводимо їх до решти тесту.
2. Форму для випікання присипаємо борошном, перекладаємо в неї тісто, випікаємо при температурі 170 градусів півгодини. Бісквіт готовий, охолоджуємо його і перекладаємо на тарілку.
3. Апельсин моєму, витираємо насухо. Знімаємо в нього цедру, видавлюємо сік. У сотейнику змішуємо цедру апельсина, апельсиновий сік і цукор, ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки закипіло, прибираємо з вогню.
4. Крохмаль розводимо в холодній воді. У миску переливаємо проварений сік, розведений крохмаль, вбиваємо яйце, ставимо в мікрохвильову піч, щоб підігріти, після чого додаємо масло і перемішуємо все до розчинення.
5. Готовий крем проціджуємо через сито.
6. Морквяний бісквіт змащуємо отриманим кремом, прикрашаємо розплавленим чорним шоколадом і часточкою апельсина. Залишки крему зберігаємо в холодильнику в контейнері з щільно закривається кришкою (до 10 днів).