Пиріг «волосся»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 11-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Кругова "волосся" або всім відома"Хала" порадує вас і вашу родину холодними зиязиками вечорами за чашкою ароматного чаю.
Опис приготування:
Кругова "волосся" виходить незвичайно пишним, ніжним і смачним. За структурою тісто нагадує паску. Вишню для начинки можна взяти свіжу, морожену і в'ялену. У перших двох випадках видаліть кісточки і викладіть ягоди в сито, щоб сік добре стек. З в'яленої вишнею цих проблем не буде. В цілому випічка просто ідеальна, ароматна, ніжна і повітряна.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змазування)
- Дріжджі - 15 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок(4 ст. L. - в тісто, 1 ст. L. - в сир)
- Сіль - 2 щіпки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 300-350 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вишня - 100 грам
- Сир - 150 грам
Приготуйте тісто для пирога. У миску розбийте яйце.
Влийте тепле молоко.
Збийте яйце з молоком як на омлет.
Додайте цукор, дріжджі і розтоплене вершкове масло.
Всипте сіль і просіяне борошно.
Замісити м'яке еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Миску з тестом накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на годину-півтора. Через цей час тісто підніметься і буде готове до роботи.
Розділіть тісто на три рівні частини.
Кожну частину розкачати в довгастий пласт. У сир додайте цукор за смаком, перемішайте. У два пласта викладіть сир, а в третій - вишню без кісточок. Щоб сік з вишні не витікав, посипте тісто крохмалем.
Накрийте начинку тестом як показано на фото. Поверніть кожен пласт рулетом. У вас вийде три рулету - джгута для коси.
З трьох джгутів сплетіть косу.
Викладіть косу в форму для випічки.
Дайте пирогу постояти в теплому місці 25-30 хвилин до збільшення в обсязі. Після змастіть збитим яйцем і відправте в духовку, розігріту до 175-180 градусів.
Випікайте пиріг 40-45 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки.
Кругова "волосся" готовий. Можна запрошувати всіх до чаю.