Пиріг в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Раніше я щиро вважала, що пиріг в хлібопічці зробити неможливо. Виявилося, це зовсім не так - пироги в хлібопічці виходять не менш смачними, ніж хліб!
При цьому, не доводиться довго і нудно місити тісто, дотримуватися температурного режиму, побоюватися протягів і різких звуків, змушуючи рідних ходити навшпиньки… в загальному - простий рецепт пирога в хлібопічці став для мене ще одним кулінарним відкриттям, яким я рада поділитися з вами!
Готуємо начинку. Це можуть бути яблука, родзинки з горіхами, сир, тушкована капуста, картопля - словом, то, що ви найбільше любите.
Масло розм'якшує в мікрохвильовці - розтоплювати не потрібно, нехай збереже щільну кремоподібну консистенцію.
Викладаємо у чашу хлібопічки всі інгредієнти - борошно, дріжджі, сіль, цукор, масло і яйця. Залежно від начинки, можна додати прянощі - в солодкий пиріг ваніль і корицю, в капустяний - кріп чи кмин і т.Д.
Включаємо прилад - режим «Піца». Заміс триватиме приблизно 15 хвилин. Після цього хлібопічку відключаємо і даємо тесту піднятися протягом півгодини як мінімум.
Дістаємо тісто, розгортаємо. Викладаємо начинку 9края залишаємо порожніми), звертаємо спочатку в рулет, а потім - в «равлика». Головне тут вгадати з розміром - пиріг повинен вільно поміщатися в чашу хлібопічки, так, щоб залишилося місце для вистоювання.
Через пів години, коли пиріг істотно збільшиться в розмірах, включаємо хлібопічку - режим «Випічка» або інший, передбачений виробником.
Через 1, 5-2 години дістаємо з хлібопічки готовий рум'яний і духмяний пиріг, злегка охолоджуємо його і подаємо на стіл, розрізавши на порційні шматочки.
Смачного!
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
Готуємо начинку. Це можуть бути яблука, родзинки з горіхами, сир, тушкована капуста, картопля - словом, то, що ви найбільше любите.
Масло розм'якшує в мікрохвильовці - розтоплювати не потрібно, нехай збереже щільну кремоподібну консистенцію.
Викладаємо у чашу хлібопічки всі інгредієнти - борошно, дріжджі, сіль, цукор, масло і яйця. Залежно від начинки, можна додати прянощі - в солодкий пиріг ваніль і корицю, в капустяний - кріп чи кмин і т.Д.
Включаємо прилад - режим «Піца». Заміс триватиме приблизно 15 хвилин. Після цього хлібопічку відключаємо і даємо тесту піднятися протягом півгодини як мінімум.
Дістаємо тісто, розгортаємо. Викладаємо начинку 9края залишаємо порожніми), звертаємо спочатку в рулет, а потім - в «равлика». Головне тут вгадати з розміром - пиріг повинен вільно поміщатися в чашу хлібопічки, так, щоб залишилося місце для вистоювання.
Через пів години, коли пиріг істотно збільшиться в розмірах, включаємо хлібопічку - режим «Випічка» або інший, передбачений виробником.
Через 1, 5-2 години дістаємо з хлібопічки готовий рум'яний і духмяний пиріг, злегка охолоджуємо його і подаємо на стіл, розрізавши на порційні шматочки.
Смачного!