Пиріг «чізбургер» з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пропонований пиріг зроблений на Менер всім відомого чизбургера. У ньому є соковита м'ясна котлета, хрусткі огірочки і звичайно ж сир. Такий пиріг відмінно підійде для полудня.
Для пирога ви можете взяти фарш на свій розсуд, але важливо, щоб готова котлета була м'якою і соковитою. Якщо верх пирога сильно зарум'яниться, але ще не готовий, прикрийте його фольгою або пергаментом. В цілому процес простий і з ним впорається навіть починаюча господиня.
- Листкове тісто - 300 грам (дріжджове)
- Фарш - 400 грам
- Огірок - 1-2 штук (солоний)
- Сир - 6 штук (плавлений, пластинками)
- Томатний соус - За смаком (або кетчуп)
- Яєчний жовток - 1 штука (для змащення тесту)
- Кунжут - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для обсмажування котлет)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Листкове тісто необхідно розморозити заздалегідь.
У фарш додайте сіль, перець, перемішайте. Розділити на дві частини. На мокрій дошці сформуйте дві тонкі, круглі котлети.
Візьміть сковороду, якщо необхідно, то додайте столову ложку рослинної олії. Розжарити. Покладіть котлету.
Обсмажте з кожного боку по 5 хвилин на вогні трохи нижче середнього. Готові котлети охолодіть.
Солоний огірок наріжте тонкими кільцями.
Візьміть 1 пласт листкового тіста. Викладіть на нього охолоджену котлету.
Змастіть котлету томатним соусом.
Далі розкладіть нарізані огірки.
На шар з огірків розкладіть три пластинки сиру.
На сир покладіть другу котлету.
Повторіть всі верстви. Верхнім повинен бути сир.
Накрийте другим шаром тіста. Різаком обріжте зайве тісто. Залиште запас, для закріплення пирога.
Закріпіть краю пирога. Я зробила "мотузочку" .
Духовку розігрійте до 180 градусів. Пиріг перекладіть у форму застелену пергаментом. Змастіть яєчним жовтком, посипте кунжутом і поставте випікатися на 30 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з духовки.
Перекладіть на дошку або блюдо. Злегка охолодіть і подавайте до столу.
Смачного!