Рецепт Пиріг «чізбургер» з листкового тіста фото

Пиріг «чізбургер» з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Листкове тісто
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропонований пиріг зроблений на Менер всім відомого чизбургера. У ньому є соковита м'ясна котлета, хрусткі огірочки і звичайно ж сир. Такий пиріг відмінно підійде для полудня.

Опис приготування:

Для пирога ви можете взяти фарш на свій розсуд, але важливо, щоб готова котлета була м'якою і соковитою. Якщо верх пирога сильно зарум'яниться, але ще не готовий, прикрийте його фольгою або пергаментом. В цілому процес простий і з ним впорається навіть починаюча господиня.

  • Листкове тісто - 300 грам (дріжджове)
  • Фарш - 400 грам
  • Огірок - 1-2 штук (солоний)
  • Сир - 6 штук (плавлений, пластинками)
  • Томатний соус - За смаком (або кетчуп)
  • Яєчний жовток - 1 штука (для змащення тесту)
  • Кунжут - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для обсмажування котлет)
пиріг
Підготуйте необхідні інгредієнти. Листкове тісто необхідно розморозити заздалегідь.
пиріг
У фарш додайте сіль, перець, перемішайте. Розділити на дві частини. На мокрій дошці сформуйте дві тонкі, круглі котлети.
пиріг
Візьміть сковороду, якщо необхідно, то додайте столову ложку рослинної олії. Розжарити. Покладіть котлету.
пиріг
Обсмажте з кожного боку по 5 хвилин на вогні трохи нижче середнього. Готові котлети охолодіть.
пиріг
Солоний огірок наріжте тонкими кільцями.
пиріг
Візьміть 1 пласт листкового тіста. Викладіть на нього охолоджену котлету.
пиріг
Змастіть котлету томатним соусом.
пиріг
Далі розкладіть нарізані огірки.
пиріг
На шар з огірків розкладіть три пластинки сиру.
пиріг
На сир покладіть другу котлету.
пиріг
Повторіть всі верстви. Верхнім повинен бути сир.
пиріг
Накрийте другим шаром тіста. Різаком обріжте зайве тісто. Залиште запас, для закріплення пирога.
пиріг
Закріпіть краю пирога. Я зробила"мотузочку" .
пиріг
Духовку розігрійте до 180 градусів. Пиріг перекладіть у форму застелену пергаментом. Змастіть яєчним жовтком, посипте кунжутом і поставте випікатися на 30 хвилин.
пиріг
Готовий пиріг дістаньте з духовки.
пиріг
Перекладіть на дошку або блюдо. Злегка охолодіть і подавайте до столу.
пиріг
Смачного!

Схожі рецепти