Чізбургер на французьких тостах
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне рішення для неспішного і смачного недільного сніданку! Соковита яловича котлета, теплий тягнеться сир, ніжні грінки з хрусткою скоринкою… Дивимося і робимо!
Хліб слід брати саме тостовий, він не дуже розмокає в яєчної суміші і вигляд у страви виходить акуратніше. Найсмачніше смажити французькі тости на суміші рослинного і вершкового масел.
- Фарш яловичий - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (дрібний)
- Хліб пшеничний - 6 скибочок (тостовий)
- Сир - 6 скибочок (чеддер або моцарелла)
- Яйця - 3 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Часниковий порошок - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20-30 грам
З'єднайте яловичий фарш з дрібно посічений ріпчастою цибулею, посоліть і поперчіть за смаком. Добре вимішайте і відбийте фарш.
Сформуйте три плоскі котлети і обсмажте їх на рослинному маслі до готовності. У процесі смаження притискайте котлети лопаткою, щоб вони не втрачали плоску форму.
На скибочку тостового хліба викладіть шматочок сиру. Добре взяти чеддер або моцарелу. Любителі страв попікантнее можуть змастити накрийте її скибочкою сиру і хлібом. Злегка притисніть бутерброд, роблячи його більш плоским. Повторіть процес з рештою котлетами.
Віночком добре збийте яйця з сумішшю молока і вершків. Додати перець, чорний перець і часниковий порошок. Посоліть за смаком і ще раз перемішайте. Гарненько умочіть майбутні чізбургери в молочно-яєчну суміш, щоб хліб просочився.
Смажте чізбургери на добре розігрітій суміші рослинного і вершкового масел з двох сторін. Перевертайте широкої лопаткою після утворення рум'яної скоринки. Готові чізбургери викладіть на серветки для видалення надлишків олії.
Подавайте відразу ж, поки скоринка хрумтить. Як доповнення відмінно підходить як кава, так і томатний сік.