Рецепт Тісто для французьких круасанів фото

Тісто для французьких круасанів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Листкове тісто
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок
Випічка, Круасани

Франція вважається батьківщиною дуже смачною випічки. Зважився на приготування листкового тіста для французьких круасанів, ділюся своїми експериментами, як приготувати тісто для французьких круасанів.

Приготувати дріжджове, прісне або заварне тісто дуже просто, а ось листкове вимагає особливих зусиль і часу, не кожен зважиться на його підготовку. Подібне тісто стане в нагоді не тільки для випічки круасанів, з нього вийдуть смачний пиріг, слойки або булочки. Такої кількості продуктів вистачить для приготування 20 штук.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Маргарин - 300 грам
тісто для французьких круасанів - фото крок 1
1. Молоко підігрівають до кімнатної температури в мікрохвильовій печі. Маргарин дістаю з холодильника.
тісто для французьких круасанів - фото крок 2
2. До теплого молока всипав цукровий пісок, перемішую до його розчинення.
тісто для французьких круасанів - фото крок 3
3. Всипаю чайну ложку сухих дріжджів.
тісто для французьких круасанів - фото крок 4
4. Просівають борошно, всипав шість столових ложок.
тісто для французьких круасанів - фото крок 5
5. Додаю сіль і ретельно перемішую суміш, вийшла опара, яку залишаю на 15 хвилин, щоб дріжджі підійшли.
тісто для французьких круасанів - фото крок 6
6. Через п'ятнадцять хвилин додаю розм'якшений маргарин (50 грам), гарненько перемішую і підсипаю решту борошна.
тісто для французьких круасанів - фото крок 7
7. Замішую тісто, воно виходить м'яким і еластичним, не повинно липнути до рук. Перекладаю його в миску і накриваю рушником, залишаю на 2 години в холодильнику.
тісто для французьких круасанів - фото крок 8
8. Розгортаю пергамент, відрізаю маленький шматочок, викладаю на нього залишився маргарин і накриваю іншим листом. Качалкою розкочують маргарин в пласт товщиною близько 5 міліметрів, прибираю його в холодильник на 15 хвилин.
тісто для французьких круасанів - фото крок 9
9. Дістаю тісто, викладаю його на стіл, в центрі роблю ось такі надрізи.
тісто для французьких круасанів - фото крок 10
10. Розкочую тісто в пласт товщиною 1 сантиметр, вивертаю кожен кут.
тісто для французьких круасанів - фото крок 11
11. Маргарин для 15 хвилин до розкочування тіста дістаю з холодильника, знімаю пергамент, викладаю маргарин на одну сторону тесту (можна брати масло).
тісто для французьких круасанів - фото крок 12
12. Повертаю спершу нижню частину, а потім і верхню. Качалкою розкочують тісто, формуючи прямокутник.
тісто для французьких круасанів - фото крок 13
13. Розкачане тісто знову повертаю, спершу один край, потім і другий. Загортаю тісто в плівку і прибираю в холодильник на 1 час.
тісто для французьких круасанів - фото крок 14
14. Проробляю таку процедуру тричі, після цього тісто готове до випічки смачних французьких круасанів.

Схожі рецепти