Тісто для французьких круасанів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Франція вважається батьківщиною дуже смачною випічки. Зважився на приготування листкового тіста для французьких круасанів, ділюся своїми експериментами, як приготувати тісто для французьких круасанів.
Опис приготування:
Приготувати дріжджове, прісне або заварне тісто дуже просто, а ось листкове вимагає особливих зусиль і часу, не кожен зважиться на його підготовку. Подібне тісто стане в нагоді не тільки для випічки круасанів, з нього вийдуть смачний пиріг, слойки або булочки. Такої кількості продуктів вистачить для приготування 20 штук.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Маргарин - 300 грам
1. Молоко підігрівають до кімнатної температури в мікрохвильовій печі. Маргарин дістаю з холодильника.
2. До теплого молока всипав цукровий пісок, перемішую до його розчинення.
3. Всипаю чайну ложку сухих дріжджів.
4. Просівають борошно, всипав шість столових ложок.
5. Додаю сіль і ретельно перемішую суміш, вийшла опара, яку залишаю на 15 хвилин, щоб дріжджі підійшли.
6. Через п'ятнадцять хвилин додаю розм'якшений маргарин (50 грам), гарненько перемішую і підсипаю решту борошна.
7. Замішую тісто, воно виходить м'яким і еластичним, не повинно липнути до рук. Перекладаю його в миску і накриваю рушником, залишаю на 2 години в холодильнику.
8. Розгортаю пергамент, відрізаю маленький шматочок, викладаю на нього залишився маргарин і накриваю іншим листом. Качалкою розкочують маргарин в пласт товщиною близько 5 міліметрів, прибираю його в холодильник на 15 хвилин.
9. Дістаю тісто, викладаю його на стіл, в центрі роблю ось такі надрізи.
10. Розкочую тісто в пласт товщиною 1 сантиметр, вивертаю кожен кут.
11. Маргарин для 15 хвилин до розкочування тіста дістаю з холодильника, знімаю пергамент, викладаю маргарин на одну сторону тесту (можна брати масло).
12. Повертаю спершу нижню частину, а потім і верхню. Качалкою розкочують тісто, формуючи прямокутник.
13. Розкачане тісто знову повертаю, спершу один край, потім і другий. Загортаю тісто в плівку і прибираю в холодильник на 1 час.
14. Проробляю таку процедуру тричі, після цього тісто готове до випічки смачних французьких круасанів.