Тісто для французьких круасанів
(покроковий рецепт з фото)
Франція вважається батьківщиною дуже смачною випічки. Зважився на приготування листкового тіста для французьких круасанів, ділюся своїми експериментами, як приготувати тісто для французьких круасанів.
Приготувати дріжджове, прісне або заварне тісто дуже просто, а ось листкове вимагає особливих зусиль і часу, не кожен зважиться на його підготовку. Подібне тісто стане в нагоді не тільки для випічки круасанів, з нього вийдуть смачний пиріг, слойки або булочки. Такої кількості продуктів вистачить для приготування 20 штук.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Маргарин - 300 грам
1. Молоко підігрівають до кімнатної температури в мікрохвильовій печі. Маргарин дістаю з холодильника.
2. До теплого молока всипав цукровий пісок, перемішую до його розчинення.
3. Всипаю чайну ложку сухих дріжджів.
4. Просівають борошно, всипав шість столових ложок.
5. Додаю сіль і ретельно перемішую суміш, вийшла опара, яку залишаю на 15 хвилин, щоб дріжджі підійшли.
6. Через п'ятнадцять хвилин додаю розм'якшений маргарин (50 грам), гарненько перемішую і підсипаю решту борошна.
7. Замішую тісто, воно виходить м'яким і еластичним, не повинно липнути до рук. Перекладаю його в миску і накриваю рушником, залишаю на 2 години в холодильнику.
8. Розгортаю пергамент, відрізаю маленький шматочок, викладаю на нього залишився маргарин і накриваю іншим листом. Качалкою розкочують маргарин в пласт товщиною близько 5 міліметрів, прибираю його в холодильник на 15 хвилин.
9. Дістаю тісто, викладаю його на стіл, в центрі роблю ось такі надрізи.
10. Розкочую тісто в пласт товщиною 1 сантиметр, вивертаю кожен кут.
11. Маргарин для 15 хвилин до розкочування тіста дістаю з холодильника, знімаю пергамент, викладаю маргарин на одну сторону тесту (можна брати масло).
12. Повертаю спершу нижню частину, а потім і верхню. Качалкою розкочують тісто, формуючи прямокутник.
13. Розкачане тісто знову повертаю, спершу один край, потім і другий. Загортаю тісто в плівку і прибираю в холодильник на 1 час.
14. Проробляю таку процедуру тричі, після цього тісто готове до випічки смачних французьких круасанів.