Рецепт Листкове тісто для круасанів фото

Листкове тісто для круасанів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Круасани
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Листкове тісто можна купити практично на кожному кроці. Проте всім відомо, що готують його не з найкорисніших інгредієнтів, чого не скажеш про домашнє листковому тісті. Воно просто тане в роті.

Опис приготування:

Якщо вам захотілося дізнатися, як приготувати листкове тісто для круасанів, то просто прочитайте цей рецепт. Він підійде для тих, хто не любить покупне тісто, але хоче балувати своїх рідних і близьких смачною випічкою. Урізноманітніть рецепт, додаючи в круасани різну начинку.

  • Борошно пшеничне - 550 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Масло рослинне - 90 грам
  • Цукор - 115 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Дріжджі - 8 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Ванілін - 2 грами
  • Розпушувач тіста - 5 грам
  • Молоко згущене - 200 грам
листкове тісто для круасанів - фото крок 1
Молоко злегка підігрійте в скляній мисці. Додайте в нього трохи цукру і сухі дріжджі. Залиште суміш в теплому місці, щоб дріжджі почали діяти. З'явиться невелика піна.
листкове тісто для круасанів - фото крок 2
Яєчні білки збийте до пишної маси разом з цукром за допомогою міксера. Додайте білки в молочну суміш, туди ж влийте рослинне масло. Потім по частинах додайте просіяне з ваніліном, сіллю і розпушувачем борошно. Замісити тісто.
листкове тісто для круасанів - фото крок 3
Дайте тісту підійти кілька разів, обминають його руками. Потім розділіть його на десять частин і скачайте з них колобки. Дайте кулькам відпочити десять хвилинок.
листкове тісто для круасанів - фото крок 4
Кожен колобок розкачайте в тонкий корж. Розтопити вершкове масло. Складайте коржі один на одного, змащуючи вершковим маслом. Останню корж змащувати зверху не треба. Отриману башточку розкачайте до товщини в кілька міліметрів.
листкове тісто для круасанів - фото крок 5
Отримане тісто розрізати гострим ножем для піци на дванадцять рівних за величиною трикутників.
листкове тісто для круасанів - фото крок 6
На кожен зі шматочків покладіть трохи вареного згущеного молока. Її можна замінити чим завгодно. Наприклад, підійде варення або свіжі фрукти.
листкове тісто для круасанів - фото крок 7
Скачайте тісто в рогалики. Викладіть готові вироби на деко, застелене пергаментом. Потім змастіть круасани збитим з цукром яйцем і присипте коричневим цукром. Випікайте при температурі двісті градусів двадцять хвилин.

Схожі рецепти