Листкове тісто для круасанів
(покроковий рецепт з фото)
Листкове тісто можна купити практично на кожному кроці. Проте всім відомо, що готують його не з найкорисніших інгредієнтів, чого не скажеш про домашнє листковому тісті. Воно просто тане в роті.
Якщо вам захотілося дізнатися, як приготувати листкове тісто для круасанів, то просто прочитайте цей рецепт. Він підійде для тих, хто не любить покупне тісто, але хоче балувати своїх рідних і близьких смачною випічкою. Урізноманітніть рецепт, додаючи в круасани різну начинку.
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 90 грам
- Цукор - 115 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі - 8 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Ванілін - 2 грами
- Розпушувач тіста - 5 грам
- Молоко згущене - 200 грам
Молоко злегка підігрійте в скляній мисці. Додайте в нього трохи цукру і сухі дріжджі. Залиште суміш в теплому місці, щоб дріжджі почали діяти. З'явиться невелика піна.
Яєчні білки збийте до пишної маси разом з цукром за допомогою міксера. Додайте білки в молочну суміш, туди ж влийте рослинне масло. Потім по частинах додайте просіяне з ваніліном, сіллю і розпушувачем борошно. Замісити тісто.
Дайте тісту підійти кілька разів, обминають його руками. Потім розділіть його на десять частин і скачайте з них колобки. Дайте кулькам відпочити десять хвилинок.
Кожен колобок розкачайте в тонкий корж. Розтопити вершкове масло. Складайте коржі один на одного, змащуючи вершковим маслом. Останню корж змащувати зверху не треба. Отриману башточку розкачайте до товщини в кілька міліметрів.
Отримане тісто розрізати гострим ножем для піци на дванадцять рівних за величиною трикутників.
На кожен зі шматочків покладіть трохи вареного згущеного молока. Її можна замінити чим завгодно. Наприклад, підійде варення або свіжі фрукти.
Скачайте тісто в рогалики. Викладіть готові вироби на деко, застелене пергаментом. Потім змастіть круасани збитим з цукром яйцем і присипте коричневим цукром. Випікайте при температурі двісті градусів двадцять хвилин.