Рецепт круасанів зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний хрусткий круасан з кавою - класичний французький сніданок. Що, не надто корисний, але такий романтичний і смачний! А що, якщо цю випічку зробити самим, на новий лад? Давайте спробуєм!
Подивіться цей рецепт круасанів зі згущеним молоком. Вони тут більше схожі на печеньки, які швидко розійдуться з чаєм.
Думаю, будь-яка господиня повинна вміти робити листкове тісто, хоч воно і не найпростіше. Зате дуже смачне, підходить до різної випічці.
- Вершкове масло - 250 грам
- Згущене молоко варене - 100 грам
- Вода холодна - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
Масло заморозьте. Натріть його на великий тертці в глибоку миску.
Потім додайте борошно і розітріть масу в крихту. Далі додайте сіль і воду. Швидко замішайте тісто.
Тісто розкачати в пласт. Поверніть його в 4 рази. Потім знову розкачайте і знову згорніть. Повторіть цю процедуру ще 2 рази. Складене тісто залиште в холодильнику під плівкою на 40 хвилин.
Холодне тісто ще раз розгортайте і складайте шарами 4 рази, при цьому додавайте борошно.
Далі зробіть з тіста квадрати і розріжте їх на трикутники. На широку частину викладіть згущене молоко.
Потім закрутіть тісто в круасани.
Викладіть вироби на деко. Потім посипте їх цукром.
Запікайте круасани при 180 градусах протягом 25 хвилин. Приємного чаювання!