Тісто для круасанів
(покроковий рецепт з фото)
Настала черга дізнатися, як приготувати тісто для круасанів за всіма правилами. По традиції, вони робляться з листкового дріжджового тіста. Наберіться терпіння, якщо хочете навчитися цієї хитрості.
Головний секрет тесту для круасанів полягає в тому, що воно повинно бути листковим. Ось і вся хитрість! Листкове тісто може бути, в свою чергу, дріжджовим і бездріжджовий. За класичним рецептом тісто має бути на дріжджах, причому, сухих. Звичайно, це далеко не догма. Виходить смачно і так і так!
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 350 грам
- Цукор - 80 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Начинка (повидло, згущене молоко, шоколад) - За смаком
Просіваємо борошно в миску, відкладаємо 50 грам на потім. Половину порції молока змішуємо з цукром і сіллю. Наливаємо цю суміш в борошно. Молоко повинно бути холодним! Розмішуємо борошно з молоком до стану крихти.
Розводимо дріжджі в решті частини молока і додаємо їх в тісто. Розмішуємо. Кладемо по шматочках 100 грам вершкового масла, додаючи його поступово в процесі замісу. Коли все масло піде, додайте борошно, що залишилося. Замісити міцне тісто.
Тісто потрібно вимісити якомога ретельніше. Скачайте його в рівний шар і накрийте пакетом або харчовою плівкою. Ставимо тісто в холодильник на годину. Через годину перевіряємо. Тісто має піднятися. Ми його обминали і ставимо назад в холодильник ще на годину.
Отже, через 2 години починаємо розгортати піднялося тісто. Злегка посипаємо стіл борошном, кладемо наш кулька. Розкачуємо його в прямокутник, підтягуючи краї. В середині тісто потрібно залишити товстим, так як туди ми покладемо масло.
Тепер беремо вершкове масло кімнатної температури, грам 250. Скручуємо його в кульку і розплющуємо. Далі кладемо його в центр тесту. Сповиваємо масло чотирма краями тіста. Прибираємо в холодильник на годину.
Через годину кладемо тісто швами на стіл. Беремо качалку і розгортаємо його вгору-вниз. Коли товщина досягне сантиметра, складаємо пласт в 3 шару і розгортає тісто від прорізи до прорізи. Коли товщина досягне сантиметра, повторюємо процес ще раз. Накриваємо тісто і знову ставимо в холодильник на годину.
Через годину витягуємо тісто і робимо з ним те ж саме, що і годину назад. Розкачуємо в тій же послідовності. Це потрібно проробити кілька разів. Чим більше ви проведете процедур, тим краще буде листкове тісто. В останню розкочування добиваємося, щоб тісто вийшло тонким. Тепер з ним можна працювати. Нарізаємо пласт на трикутні смужки. Вибираємо будь-яку не рідким начинку. Звертаємо круасани, починаючи з широкої сторони.
Перед тим, як випікати, дайте круасанів постояти і піднятися хвилин 15-20 під поліетиленом. Випікаємо ласощі в духовці до готовності при 180 grdus. Смачного!