Рецепт Тісто для круасанів фото

Тісто для круасанів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Круасани

Настала черга дізнатися, як приготувати тісто для круасанів за всіма правилами. По традиції, вони робляться з листкового дріжджового тіста. Наберіться терпіння, якщо хочете навчитися цієї хитрості.

Головний секрет тесту для круасанів полягає в тому, що воно повинно бути листковим. Ось і вся хитрість! Листкове тісто може бути, в свою чергу, дріжджовим і бездріжджовий. За класичним рецептом тісто має бути на дріжджах, причому, сухих. Звичайно, це далеко не догма. Виходить смачно і так і так!

  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 350 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Начинка (повидло, згущене молоко, шоколад) - За смаком
тісто для круасанів - фото крок 1
Просіваємо борошно в миску, відкладаємо 50 грам на потім. Половину порції молока змішуємо з цукром і сіллю. Наливаємо цю суміш в борошно. Молоко повинно бути холодним! Розмішуємо борошно з молоком до стану крихти.
тісто для круасанів - фото крок 2
Розводимо дріжджі в решті частини молока і додаємо їх в тісто. Розмішуємо. Кладемо по шматочках 100 грам вершкового масла, додаючи його поступово в процесі замісу. Коли все масло піде, додайте борошно, що залишилося. Замісити міцне тісто.
тісто для круасанів - фото крок 3
Тісто потрібно вимісити якомога ретельніше. Скачайте його в рівний шар і накрийте пакетом або харчовою плівкою. Ставимо тісто в холодильник на годину. Через годину перевіряємо. Тісто має піднятися. Ми його обминали і ставимо назад в холодильник ще на годину.
тісто для круасанів - фото крок 4
Отже, через 2 години починаємо розгортати піднялося тісто. Злегка посипаємо стіл борошном, кладемо наш кулька. Розкачуємо його в прямокутник, підтягуючи краї. В середині тісто потрібно залишити товстим, так як туди ми покладемо масло.
тісто для круасанів - фото крок 5
Тепер беремо вершкове масло кімнатної температури, грам 250. Скручуємо його в кульку і розплющуємо. Далі кладемо його в центр тесту. Сповиваємо масло чотирма краями тіста. Прибираємо в холодильник на годину.
тісто для круасанів - фото крок 6
Через годину кладемо тісто швами на стіл. Беремо качалку і розгортаємо його вгору-вниз. Коли товщина досягне сантиметра, складаємо пласт в 3 шару і розгортає тісто від прорізи до прорізи. Коли товщина досягне сантиметра, повторюємо процес ще раз. Накриваємо тісто і знову ставимо в холодильник на годину.
тісто для круасанів - фото крок 7
Через годину витягуємо тісто і робимо з ним те ж саме, що і годину назад. Розкачуємо в тій же послідовності. Це потрібно проробити кілька разів. Чим більше ви проведете процедур, тим краще буде листкове тісто. В останню розкочування добиваємося, щоб тісто вийшло тонким. Тепер з ним можна працювати. Нарізаємо пласт на трикутні смужки. Вибираємо будь-яку не рідким начинку. Звертаємо круасани, починаючи з широкої сторони.
тісто для круасанів - фото крок 8
Перед тим, як випікати, дайте круасанів постояти і піднятися хвилин 15-20 під поліетиленом. Випікаємо ласощі в духовці до готовності при 180 grdus. Смачного!

Схожі рецепти