Піджарка для борщу
(покроковий рецепт з фото)
Щоб борщ вийшов смачним, насиченим і яскравим, приготуйте до нього правильну піджарку. Це зовсім нескладно, а в підсумку правильно підібрані і підготовлені овочі додадуть особливий смак вашого борщу.
Як відомо, дай двом господиням однакові продукти для борщу, а борщ у них вийде різним. Так і з рецептами піджарки - набір продуктів начебто у всіх однаковий, а результат різний. "свій" рецепт можна шукати довго. Додам і я вам рецепт, раптом сподобається. Розповідаю, як приготувати піджарку для борщу.
1. Очищаємо овочі: знімаємо шкірку з лука, буряка і моркви. У перцю видаляємо серцевину з насінням. Моєму овочі.
2. Дрібно шаткуємо цибулю, відправляємо його на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо 4-5 хвилин.
3. Додаємо до цибулі натерту на крупній тертці моркву і нарізану на невеликі кубики перець, перемішуємо. Зменшуємо вогонь під сковородою і накриваємо сковорідку кришкою. Обсмажуємо-тушкуємо 4-5 хвилин.
4. Буряк натираємо на крупній тертці і відправляємо на сковорідку в компанію до інших овочів. Поливаємо оцтом, солимо, додаємо цукор. Перемішуємо і злегка збільшуємо вогонь під сковородою. Помішуючи, обсмажуємо 7-8 хвилин.
5. Додаємо подрібнені помідори і приблизно півсклянки бульйону або води. Перемішуємо піджарку, накриваємо сковорідку кришкою. Вогонь зменшуємо. Готуємо ще хвилин 10.
Якщо замість помідорів ви вирішили використовувати томатну пасту, її краще додавати в піджарку для борщу хвилин за 5 до повної готовності овочів. Кількість піджарки якраз вистачить для приготування 3 літрової каструлі борщу.
- Буряк - 1 штука (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 2 штуки (або 1 столова ложка томатної пасти)
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Очищаємо овочі: знімаємо шкірку з лука, буряка і моркви. У перцю видаляємо серцевину з насінням. Моєму овочі.
2. Дрібно шаткуємо цибулю, відправляємо його на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо 4-5 хвилин.
3. Додаємо до цибулі натерту на крупній тертці моркву і нарізану на невеликі кубики перець, перемішуємо. Зменшуємо вогонь під сковородою і накриваємо сковорідку кришкою. Обсмажуємо-тушкуємо 4-5 хвилин.
4. Буряк натираємо на крупній тертці і відправляємо на сковорідку в компанію до інших овочів. Поливаємо оцтом, солимо, додаємо цукор. Перемішуємо і злегка збільшуємо вогонь під сковородою. Помішуючи, обсмажуємо 7-8 хвилин.
5. Додаємо подрібнені помідори і приблизно півсклянки бульйону або води. Перемішуємо піджарку, накриваємо сковорідку кришкою. Вогонь зменшуємо. Готуємо ще хвилин 10.
Якщо замість помідорів ви вирішили використовувати томатну пасту, її краще додавати в піджарку для борщу хвилин за 5 до повної готовності овочів. Кількість піджарки якраз вистачить для приготування 3 літрової каструлі борщу.