Буряк на зиму для борщу
(покроковий рецепт з фото)
Така заготовка підійде не тільки для борщу, але і для салатів і простого гарніру. Вона здорово виручає мене взимку і економить час приготування обіду. А влітку допомагає швидко впоратися з врожаєм!
Таким же способом можна заготовити і морква. А якщо овочі порізати кубиками, то вінегрет буде готовий за лічені хвилини. Приємних вам клопоту на кухні! рецепт, як приготувати буряк на зиму для борщу, Дивіться нижче.
- Буряк - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Сіль - 25 грам
- Лимонна кислота - 3 грами
Буряк ретельно вимийте. Воду змішайте з сіллю і лимонною кислотою, поставте кип'ятити.
Буряк відваріть в киплячій воді протягом 20 хвилин, занурте в холодну воду і очистіть. Натріть на тертці для корейської моркви. Буряк в середині залишилася трохи недовареною, це нормально.
У стерилізовані банки щільно набийте тертий буряк і залийте киплячим розсолом (вода + сіль + лимонна кислота), прикрийте чистими кришками.
Поставте банки в каструлю з щільною тканиною, залийте теплою водою з "плечики" і простерилизуйте протягом 30 хвилин. Засукайте кришки, зберігайте в прохолодному місці.