Рецепт Буряк на зиму для борщу фото

Буряк на зиму для борщу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Літні
Заготовки, Консервація, Маринування

Така заготовка підійде не тільки для борщу, але і для салатів і простого гарніру. Вона здорово виручає мене взимку і економить час приготування обіду. А влітку допомагає швидко впоратися з врожаєм!

Таким же способом можна заготовити і морква. А якщо овочі порізати кубиками, то вінегрет буде готовий за лічені хвилини. Приємних вам клопоту на кухні! рецепт, як приготувати буряк на зиму для борщу, Дивіться нижче.

  • Буряк - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 25 грам
  • Лимонна кислота - 3 грами
буряк на зиму для борщу - фото крок 1
Буряк ретельно вимийте. Воду змішайте з сіллю і лимонною кислотою, поставте кип'ятити.
буряк на зиму для борщу - фото крок 2
Буряк відваріть в киплячій воді протягом 20 хвилин, занурте в холодну воду і очистіть. Натріть на тертці для корейської моркви. Буряк в середині залишилася трохи недовареною, це нормально.
буряк на зиму для борщу - фото крок 3
У стерилізовані банки щільно набийте тертий буряк і залийте киплячим розсолом (вода + сіль + лимонна кислота), прикрийте чистими кришками.
буряк на зиму для борщу - фото крок 4
Поставте банки в каструлю з щільною тканиною, залийте теплою водою з "плечики" і простерилизуйте протягом 30 хвилин. Засукайте кришки, зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти