Пампушки з часником для борщу
(покроковий рецепт з фото)
Чи пробували ви справжній український борщ з ароматними пампушками? Якщо ще немає, то рекомендую рецепт, як приготувати пампушки з часником для борщу. Неймовірно смачна і ароматна випічка.
Часникові пампушки можна подавати не тільки до борщу, але і до інших першим, а також других страв. Їх можна спекти заздалегідь або приготувати безпосередньо перед подачею до столу. Можна спекти пампушки різної форми і розміру, в духовій шафі або на сковороді. Сьогодні розповім саме про останній варіант.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Сода - 2 чайних ложки
- Борошно - За смаком
- Соняшникова олія - 1 Склянка
- Часник - 6-7 зубчиків
1. У миску вливаю кефір і додаю соду, перемішую і залишаю на пару хвилин. Додаю сіль (1 чайну ложку) і цукор. Муки не вказую точну кількість, тому додаю її в міру необхідності.
2. Замішую м'яке і еластичне тісто, залишаю його на 5-10 хвилин, щоб відпочило.
3. Поділяю тісто на кілька частин, потім кожну розкочують завтовшки 1-1, 5 см. Ножем для піци нарізаю пласт квадратики.
4. Сковороду розігріваю на середньому вогні з невеликою кількістю соняшникової олії, обсмажую пампушки з двох сторін під закритою кришкою, вони ростуть прямо на очах.
5. Соняшникова олія наливаю в стакан або в миску. Чищу часник і відвалів зубчики через прес в масло, солю і перемішую.
6. Всі обсмажені пампушки викладаю в каструлю з щільно закривається кришкою. Вливаю соняшникову олію до ще гарячим пампушок, ретельно перемішую.
7. Виходять ось такі блискучі і ароматні пампушки, які можна подати не тільки до борщу, але і до інших страв.