Пампушки к борщу
(покроковий рецепт з фото)
На заквасці можна приготувати будь-яку випічку: хліб, пироги, булочки, пиріжки та багети. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати пампушки до борщу з тіста на заквасці, ароматні і корисні булочки.
Пампушки з тіста на заквасці виходять досить повітряними і ароматними, а якщо ще приготувати до них часникову заливку з зеленню, то вийде неймовірно апетитне блюдо! Такі пампушки можна подавати як самостійне блюдо або як доповнення до борщу чи супу, вони значно поліпшать смак першої страви. Зверніть увагу на те, що булочки необхідно змащувати часником, коли вони гарячі, так вони краще увберуть в себе всі аромати.
- Біла пшеничне борошно - 600 грам(120 г в закваску, 480 г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 120 грам
- Дріжджі - 240 грам
- Цукор - 50 грам
- М'яке вершкове масло - 30 грам
- Молоко кімнатної температури - 158 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Кріп - 1 пучок
- Стартер (пшеничний або житній) - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. У миску тістоміса додайте закваску і молоко, перемішайте. Додайте яйце, цукор, сіль, топлене вершкове масло. Додайте просіяне борошно і замісити тісто в тістомісильн 5-7 хвилин 2 швидкості.
3. Тісто округлятимете, перекладіть в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 3-5 годин. Викладіть тісто на присипаний стіл, округлятимете і розділіть на 16 частин.
4. Кожен шматочок округлятимете і викладіть в покриту пергаментом форму. Накрийте пампушки і залиште на 1 час. Змастіть пампушки злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
5. Для часникової заливки змішайте подрібнений часник, зелень, рослинне масло і сіль. Дайте настоятися. Гарячі пампушки змастіть часниковою заливкою. Смачного!