Підлива біла
(покроковий рецепт з фото)
Біла підлива - блюдо з дитинства, до сих пір пам'ятаю як в садку подавали її з котлетами, тільки коли виросла, дізналася, що вона дуже добре поєднується з білим м'ясом, овочами і яйцями.
Підлива готується на сковороді. Розтопити масло, додайте борошно і молоко. Підливу білу при приготуванні треба обов'язково гарненько помішувати, інакше будуть грудочки. Удачі в приготуванні!
- Вершкове масло - 70 грам
- Молоко - 2 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки

Для початку необхідно розтопити на сковороді вершкове масло.

Далі додаємо в розтоплене вершкове масло борошно і гарненько розмішуємо борошно з маслом, одночасно злегка обсмажуючи суміш на середньому вогні.

Далі додаємо в отриману суміш молоко.

Зменшуємо вогонь до повільного, і починаємо гасити суміш, постійно помішуючи. Хвилини через три-п'ять суміш повинна злегка загуснути.
Не слід довго перетримувати суміш на сковороді, т.К. Вона може стати занадто густий.
Не слід довго перетримувати суміш на сковороді, т.К. Вона може стати занадто густий.