Піца в духовці (тісто як в піцерії)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати таку піцу, як подають в піцеріях, скористайтеся даними рецептом. Тонке тісто чудово запікається в духовці, зберігаючи свою структуру. Поєднується з будь-якими начинками!
Основним секретом піци, звичайно, є тісто. І якщо безпосередньо з його приготуванням проблем виникнути не повинно, то набагато складніше правильно розкачати тісто. Вважається, що це потрібно робити руками, плавними рухами розтягуючи тісто з одного боку в інший. Процес не легкий, але якщо призвичаїтися, у вас вийти не гірше, ніж у справжнього майстра!
Так що дивіться, як приготувати піцу в духовці на тесті, як в піцерії, і сміливо беріться за справу.
- Борошно - 400 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло оливкове - 15 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 0, 25 чайних ложки
- Томатна паста - 70 грам
- Шинка - 70 грам
- Печериці - 6-7 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Моцарелла - 70 грам
- Маслини - 6 штук
- Орегано - За смаком
- Базилік свіжий - За смаком
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки

Приготуємо тісто. У глибоку ємність вливаємо теплу воду і розчиняємо в ній дріжджі. Засипаємо сіль і цукор і вливаємо оливкову олію. Ретельно перемішуємо до повного розчинення. Підсипаючи просіяне борошно, замішуємо тісто, щоб не прилипало до рук. Скачайте тісто в кулю, накрийте його рушником і дайте йому "відпочити" один час.

Акуратно розкачайте тісто качалкою на присипаному борошном столі. Перекладіть тісто в змащену маслом форму для випічки. Нанесіть томатну пасту.

Розмажте пасту по всьому тесту. Також полийте тісто оливковою олією і присипте орегано.

Тонкими скибочками наріжте шинку і моцарелу. Розкладіть інгредієнти по всій піці.

Викладіть печериці, порізані тонкими скибочками.

Також тонко нарізаємо болгарський перець і маслини. Викладаємо їх на тісто.

Запікаємо піцу в духовці до готовності, температура - 200 градусів. Приблизно через 15-20 хвилин піца буде готова! Смачного!