Піца «міланська»
(покроковий рецепт з фото)
Кожен регіон Італії має власний рецепт піци. Рецепт піци "міланська" - з півночі Італії, з регіону Ломбардія. Традиційно її готують з салямі "мілано" і червоною цибулею.
Піца "міланська" готується точно так же, як і інші види піци, її відмінною особеннно є червона цибуля і салямі "мілано", як готувати цю піцу, детально дивіться в покрокової інструкції.
- Борошно пшеничне - 165 грам
- Вода - 165 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукровий пісок - 1 щіпка
- Дріжджі - 4-5 грам (пресовані)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 ст. Ложки масла в тісто, 1 ст. Ложка олії для сбризгіванія перед випічкою)
- Томатний соус - 200-250 грам
- Моцарелла - 100-150 грам
- Лук червоний - 1-2 штук
- Пармезан - 50 грам
- Сала "мілан" - 100 грам (або інший аналогічний сорт)
- Сухий базилік - 3 грами
- Томати - 2 штуки
Підготуйте інгредієнти.
У теплу воду покладіть дріжджі, щіпку солі, дрібку цукру, влийте дві столові ложки оливкової олії.
Просійте борошно.
Замісити тісто, накрийте плівкою, залиште на расстойку на 1, 5-2 годину. У процесі вистоювання зробіть двічі обминання, з періодичністю в 30 хвилин.
Тісто має добре збільшитися в розмірі.
Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, подкатайте в кулю.
Розкачайте тісто в корж, оформите бортики.
Нанесіть на корж томатний соус і відправте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 8 хвилин.
Поки випікається основа, поріжте кубиками моцарелу.
Наріжте півкільцями червону цибулю.
Викладіть на піцу моцарелу, Червона цибуля, присипте половиною тертого пармезану і знову відправте в духовку на 8 хвилин.
Поки піца в духовці, наріжте тонкими слайсами салямі.
Тонко наріжте помідори.
Викладіть на піцу салямі, помідори, присипте пармезаном, сухим базиліком, збризніть оливковим маслом і відправте знову в духовку на 5-8 хвилин для остаточного запікання.
Піца вийшла дуже апетитна, ситна і смачна! Смачного!