Піца «міланська» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Кожен регіон Італії має власний рецепт піци. Рецепт піци "міланська" - з півночі Італії, з регіону Ломбардія. Традиційно її готують з салямі "мілано" і червоною цибулею.
Піца "міланська" готується точно так же, як і інші види піци, її відмінною особеннно є червона цибуля і салямі "мілано", як готувати цю піцу, детально дивіться в покрокової інструкції.
- Борошно пшеничне - 165 грам
 - Вода - 165 мілілітрів
 - Сіль - 1 щіпка
 - Цукровий пісок - 1 щіпка
 - Дріжджі - 4-5 грам (пресовані)
 - Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 ст. Ложки масла в тісто, 1 ст. Ложка олії для сбризгіванія перед випічкою)
 - Томатний соус - 200-250 грам
 - Моцарелла - 100-150 грам
 - Лук червоний - 1-2 штук
 - Пармезан - 50 грам
 - Сала "мілан" - 100 грам (або інший аналогічний сорт)
 - Сухий базилік - 3 грами
 - Томати - 2 штуки
 

Підготуйте інгредієнти.

У теплу воду покладіть дріжджі, щіпку солі, дрібку цукру, влийте дві столові ложки оливкової олії.

Просійте борошно.

Замісити тісто, накрийте плівкою, залиште на расстойку на 1, 5-2 годину. У процесі вистоювання зробіть двічі обминання, з періодичністю в 30 хвилин.

Тісто має добре збільшитися в розмірі.

Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, подкатайте в кулю.

Розкачайте тісто в корж, оформите бортики.

Нанесіть на корж томатний соус і відправте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 8 хвилин.

Поки випікається основа, поріжте кубиками моцарелу.

Наріжте півкільцями червону цибулю.

Викладіть на піцу моцарелу, Червона цибуля, присипте половиною тертого пармезану і знову відправте в духовку на 8 хвилин.

Поки піца в духовці, наріжте тонкими слайсами салямі.

Тонко наріжте помідори.

Викладіть на піцу салямі, помідори, присипте пармезаном, сухим базиліком, збризніть оливковим маслом і відправте знову в духовку на 5-8 хвилин для остаточного запікання.

Піца вийшла дуже апетитна, ситна і смачна! Смачного!