Рецепт Піца «міланська» фото

Піца «міланська»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, М'ясо, Субпродукти, Ковбаса
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Піца

Кожен регіон Італії має власний рецепт піци. Рецепт піци "міланська" - з півночі Італії, з регіону Ломбардія. Традиційно її готують з салямі "мілано" і червоною цибулею.

Піца "міланська" готується точно так же, як і інші види піци, її відмінною особеннно є червона цибуля і салямі "мілано", як готувати цю піцу, детально дивіться в покрокової інструкції.

  • Борошно пшеничне - 165 грам
  • Вода - 165 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукровий пісок - 1 щіпка
  • Дріжджі - 4-5 грам (пресовані)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 ст. Ложки масла в тісто, 1 ст. Ложка олії для сбризгіванія перед випічкою)
  • Томатний соус - 200-250 грам
  • Моцарелла - 100-150 грам
  • Лук червоний - 1-2 штук
  • Пармезан - 50 грам
  • Сала "мілан" - 100 грам (або інший аналогічний сорт)
  • Сухий базилік - 3 грами
  • Томати - 2 штуки
піца
Підготуйте інгредієнти.
піца
У теплу воду покладіть дріжджі, щіпку солі, дрібку цукру, влийте дві столові ложки оливкової олії.
піца
Просійте борошно.
піца
Замісити тісто, накрийте плівкою, залиште на расстойку на 1, 5-2 годину. У процесі вистоювання зробіть двічі обминання, з періодичністю в 30 хвилин.
піца
Тісто має добре збільшитися в розмірі.
піца
Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, подкатайте в кулю.
піца
Розкачайте тісто в корж, оформите бортики.
піца
Нанесіть на корж томатний соус і відправте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 8 хвилин.
піца
Поки випікається основа, поріжте кубиками моцарелу.
піца
Наріжте півкільцями червону цибулю.
піца
Викладіть на піцу моцарелу, Червона цибуля, присипте половиною тертого пармезану і знову відправте в духовку на 8 хвилин.
піца
Поки піца в духовці, наріжте тонкими слайсами салямі.
піца
Тонко наріжте помідори.
піца
Викладіть на піцу салямі, помідори, присипте пармезаном, сухим базиліком, збризніть оливковим маслом і відправте знову в духовку на 5-8 хвилин для остаточного запікання.
піца
Піца вийшла дуже апетитна, ситна і смачна! Смачного!

Схожі рецепти