Пхірі рис
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт, як приготувати пхірі рис - ароматний десерт з індійської кухні. Цікаве поєднання рисового пудингу на молоці з додаванням кардамону і рожевої води. Подається охолодженим.
В індійській кухні дуже часто використовується кардамон. Це корисна пряність для роботи нашого шлунка, природний підсилювач смаку і тонік. Його також додають в чай і каву. Будь-десерт з кардамоном набуває специфічний приємний запах і смак. Спробуйте і ви незвичайний рисовий десерт - пхірі рис. Приємних вам клопоту на кухні!
- Мал - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Вода рожева - 2 Ст. Ложки (або мідь)
Підготуйте необхідні продукти. Рис заздалегідь промийте в прохолодній воді, злийте і замочіть в чистій прохолодній воді на 45 хвилин.
Молоко, цукор і кардамон поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Злийте воду з рису, залишивши пару столових ложок. Подрібніть рис за допомогою блендера до стану пасти.
Отриману пасту введіть в кипляче молоко, варіть до загустіння. Якщо залишилися грудочки, "спробуйте" їх занурювальним блендером до однорідності. Додайте рожеву воду або мед, перемішайте, розкладіть по формах і остудіть.
Смачного!