Перловка з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Перлова каша - це корисне, смачну і поживну страву, яке можна подати самостійно або як гарнір. Відмінне ласощі для сімейного обіду або вечері.
Пропоную приготувати перловку з морквою і цибулею. За бажанням перлову кашу можна урізноманітнити будь-якими іншими овочами або м'ясом, фаршем. У приготуванні немає нічого складного, одне правило - перлову крупу необхідно замочити на кілька годин у воді, тоді блюдо буде помітніше смачніше, а час приготування безсумнівно скоротиться в рази.
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти. Перлову крупу заздалегідь замочіть холодною водою на 12 годин. Зручніше це буде зробити на ніч.

Коли крупа розбухне, ретельно промийте її.

Перекладіть крупу в каструлю, посоліть і залийте водою. Поставте на середній вогонь і варіть після закипання до готовності (близько 60-90 хвилин).

Тим часом наріжте цибулю, морква і часник. Нарізка може бути будь-яка, ріжте так, як вам подобається.

Обсмажте овочі на сковороді, періодично помішуючи до м'якості.

Додайте до них готову промиту крупу.

Покладіть шматочок вершкового масла і додайте будь-яку свіжу зелень. Якщо необхідно, додайте сіль за смаком.

Перемішайте і прогрійте все разом близько 5 хвилин. Перловка з морквою і цибулею готова.

Смачного!