Пельмені з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Національне дагестанський блюдо. Рецепт, як приготувати пельмені з кропивою досить простий і незвичайний для нашої країни. Однак блюдо неймовірно смачне і корисне. Спробуємо приготувати?
Основою страви є начинка з кропиви, яка повинна бути обов'язково свіжою і молодий. Таке блюдо не тільки смачне, але і корисне. Здивуйте і порадуйте своїх близьких і рідних таким блюдом. Його можна приготувати і відразу відварити або заморозити на подальше.
- Кропива - 1 кілограм
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Олія - За смаком
1. Молоду кропиву ретельно промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо дуже дрібно (або користуємося для подрібнення блендером).
2. Цибулину очищаємо, миємо й нарізаємо дрібно. Ставимо сковороду на вогонь, кидаємо в неї цибулину, підсмажуємо до готовності, додаємо подрібнену кропиву, перемішуємо і обсмажуємо близько семи хвилин.
3. Перекладаємо начинку в тарілку, охолоджуємо її, а потім вбиваємо яйце, солимо і перчимо.
4. Борошно просіваємо, додаємо воду і сіль, замішуємо прісне тісто. Тонко розгортає його, вирізаємо заготовки для пельменів.
5. В середину додаємо начинку, щільно защипуємо краю.
6. У каструлю наливаємо воду, ставимо її на вогонь. У киплячу воду кидаємо пельмені, варимо не більше десяти хвилин, а потім дістаємо шумівкою.
7. Додаємо масло, а потім подаємо до столу!