Пельмені самолепние
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені люблять все, за рідкісним виключенням. Блюдо відоме, надзвичайно смачне і ситне. Причому їдять пельмені не тільки просто вареними, а також в супі, бульйоні, запікають з овочами і смажать.
Існує просто море рецептів приготування пельменів. У кожної господині є свій улюблений рецепт тіста і начинки. І я ділюся своїм. Мені найбільше подобається тісто, приготоване на гарячій воді. Воно дуже еластичне і не липне до столу і рукам. Начинка у мене зі свинини з куркою. Теж, на мій погляд, вдале поєднання. Якщо ви ще не пробували такі пельмені, рекомендую.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Гаряча вода - 1 Склянка
- Соняшникова рафінована олія - 3 Ст. Ложки
- Свинина - 300 грам (м'якоть)
- Куряче філе - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кріп - 15 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (в фарш)
- Перець чорний мелений - За смаком
У миску просійте борошно.
Зробіть поглиблення в борошні і вбийте туди яйце.
Додайте сіль і соняшникову олію. Яйце збийте і перемішайте з частиною борошна.
Влийте гарячу воду.
Спочатку тісто перемішуйте в мисці ложкою. Коли воно збереться в грудку, викладіть тісто на стіл, присипаний борошном. Продовжуйте місити до тих пір, поки не отримаєте досить круте, але м'яке еластичне тісто. Накрийте його харчовою плівкою або рушником і дайте відпочити 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку для пельменів. Пропустіть через м'ясорубку м'якоть свинини і філе курки, додайте цибулю.
Наріжте кріп і викладіть в фарш.
Фарсі сіль і poperčite, ретельно перемішайте.
З частини тесту скачайте ковбаску, яку наріжте невеликими шматочками.
Кожен шматочок тіста розкачати в кружок, в який викладіть порцію начинки.
Зліпити пельмені. Викладіть їх на тарілку або дошку, присипану борошном.
Зваріть пельмені. У каструлю налийте воду, посолити і довести до кипіння. Викладіть пельмені, перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Коли пельмені спливуть, варіть їх 5-6 хвилин і діставайте.
Пельмені готові. Подавайте до столу з маслом, сметаною, соусом.