Рецепт Пельмені «Иркутские» фото

Пельмені «Иркутские»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Грунтуючись на рецептах сибіряків, розповім вам один з простих і смачних варіантів, як приготувати пельмені"Иркутские" . Ситні, домашні та шалено апетитні! Хочеться з'їсти ще і ще один!

Опис приготування:

Одне з найулюбленіших і популярних страв, має мало не десятки, а може і сотні рецептів. Різниться тісто і начинка, точаться суперечки, що додавати, а що ні. Але кожен має свій фірязикай рецепт! Ви можете додати в фарш зелень, як я, а можна обійтися і без неї. Молоко в тісто і фарш практично ніхто не додає. Особливо якщо ви плануєте подавати з бульйоном. Від молока бульйон стане каламутним. І також точаться суперечки за розмірами пельменів. Сибіряки готують і заморожують середні або маленькі пельмені, але дуже великі ніколи. Сьогодні ми приготуємо пельмені середнього розміру. Приступимо?

  • Борошно пшеничне - 5 склянок (для тіста)
  • Вода холодна - 1 Склянка (для тіста)
  • Куряче яйце - 2 штуки (для тіста)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста)
  • Фарш м'ясний - 1 кілограм (для фаршу)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (для фаршу)
  • М'ясний бульйон - 70 мілілітрів (якщо ні, та вода, для фаршу)
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (для фаршу)
  • Петрушка - За смаком (по бажанню)
  • Сіль - За смаком (для фаршу)
  • Перець мелений - За смаком (для фаршу)
пельмені
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш переважно беруть свинячо-яловичий з більшою часткою яловичини. Но настоящие сибярики ещё добавляют дикое мясо – оленину или медвежатину. Якщо у вас є такий делікатес, то сміливо додавайте 200-300 г.
пельмені
Почнемо з приготування тіста, т.К. Йому потрібен час, щоб настоятися. Так воно буде більш податливим і еластичним. У миску налийте холодну воду, додайте яйця і сіль, розмішайте віночком.
пельмені
У велику миску просійте 4 склянки борошна (один стакан піде на підпис та інше). Зробіть поглиблення і влийте рідку яєчну масу.
пельмені
Круговими рухами ложкою Прихоплюйте потроху борошна і розмішуйте, поки це буде можливо. Потім починайте допомагати руками.
пельмені
Остаточно зігнати тісто на пріпиленний борошном столі. Готове тісто накрийте рушником або пакетом, щоб не завітриться, і приберіть в сторону на 30 хвилин.
пельмені
Поки тісто відпочиває, приготуємо фарш для пельменів. Цибулю дрібно наріжте, порубати зелень і додайте в фарш. Зелень дає незвичайний аромат. Але її хтось додає, а хтось ні. По бажанню. Також додайте 1 ст.Л. Борошна і влийте бульйон.
пельмені
Ретельно вимісити фарш, посоліть і поперчіть за смаком. Готово!
пельмені
Від тесту відріжте невелику частину і розкачайте в тонкий пласт. Граненим склянкою виріжте кружечки. Так у нас все пельмені будуть однакового розміру. Але можна і по-старому - зробити ковбаску з тіста, розрізати на порційні частини і розгортати кожну окремо.
пельмені
Приклейте пельмені. Викладайте на пріпиленний борошном поверхню. Потім можна відразу готувати або заморожувати. Підморожені пельмені розкладіть по пакетах, щоб вони не наситили запахів морозилки.
пельмені
Частина пельменів я вирішила зварити до обіду. У воду додайте 4 перцю-горошку, 2-3 лаврові листки, доведіть до кипіння і посоліть за смаком. У киплячу воду викладіть пельмені і варіть після закипання 6-7 хвилин.
пельмені
Подавайте зі сметаною, свіжомеленою перцем і бульйоном. Смачного!

Схожі рецепти