Пельмені «Иркутские»
(покроковий рецепт з фото)
Грунтуючись на рецептах сибіряків, розповім вам один з простих і смачних варіантів, як приготувати пельмені "иркутские" . Ситні, домашні та шалено апетитні! Хочеться з'їсти ще і ще один!
Одне з найулюбленіших і популярних страв, має мало не десятки, а може і сотні рецептів. Різниться тісто і начинка, точаться суперечки, що додавати, а що ні. Але кожен має свій фірязикай рецепт! Ви можете додати в фарш зелень, як я, а можна обійтися і без неї. Молоко в тісто і фарш практично ніхто не додає. Особливо якщо ви плануєте подавати з бульйоном. Від молока бульйон стане каламутним. І також точаться суперечки за розмірами пельменів. Сибіряки готують і заморожують середні або маленькі пельмені, але дуже великі ніколи. Сьогодні ми приготуємо пельмені середнього розміру. Приступимо?
- Борошно пшеничне - 5 склянок (для тіста)
- Вода холодна - 1 Склянка (для тіста)
- Куряче яйце - 2 штуки (для тіста)
- Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста)
- Фарш м'ясний - 1 кілограм (для фаршу)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (для фаршу)
- М'ясний бульйон - 70 мілілітрів (якщо ні, та вода, для фаршу)
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (для фаршу)
- Петрушка - За смаком (по бажанню)
- Сіль - За смаком (для фаршу)
- Перець мелений - За смаком (для фаршу)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш переважно беруть свинячо-яловичий з більшою часткою яловичини. Но настоящие сибярики ещё добавляют дикое мясо – оленину или медвежатину. Якщо у вас є такий делікатес, то сміливо додавайте 200-300 г.
Почнемо з приготування тіста, т.К. Йому потрібен час, щоб настоятися. Так воно буде більш податливим і еластичним. У миску налийте холодну воду, додайте яйця і сіль, розмішайте віночком.
У велику миску просійте 4 склянки борошна (один стакан піде на підпис та інше). Зробіть поглиблення і влийте рідку яєчну масу.
Круговими рухами ложкою Прихоплюйте потроху борошна і розмішуйте, поки це буде можливо. Потім починайте допомагати руками.
Остаточно зігнати тісто на пріпиленний борошном столі. Готове тісто накрийте рушником або пакетом, щоб не завітриться, і приберіть в сторону на 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, приготуємо фарш для пельменів. Цибулю дрібно наріжте, порубати зелень і додайте в фарш. Зелень дає незвичайний аромат. Але її хтось додає, а хтось ні. По бажанню. Також додайте 1 ст.Л. Борошна і влийте бульйон.
Ретельно вимісити фарш, посоліть і поперчіть за смаком. Готово!
Від тесту відріжте невелику частину і розкачайте в тонкий пласт. Граненим склянкою виріжте кружечки. Так у нас все пельмені будуть однакового розміру. Але можна і по-старому - зробити ковбаску з тіста, розрізати на порційні частини і розгортати кожну окремо.
Приклейте пельмені. Викладайте на пріпиленний борошном поверхню. Потім можна відразу готувати або заморожувати. Підморожені пельмені розкладіть по пакетах, щоб вони не наситили запахів морозилки.
Частина пельменів я вирішила зварити до обіду. У воду додайте 4 перцю-горошку, 2-3 лаврові листки, доведіть до кипіння і посоліть за смаком. У киплячу воду викладіть пельмені і варіть після закипання 6-7 хвилин.
Подавайте зі сметаною, свіжомеленою перцем і бульйоном. Смачного!