Рецепт Печиво з дріжджового тіста фото

Печиво з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Дієтичне харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Печиво

З дріжджового тіста завжди виходить особливо м'яке печиво. Сьогодні я додала в нього цукор і товчені горіхи, це додало печінкою "родзинку" .

Готується дріжджове тісто для печива довго, тісто здобне, але воно того варто. Печиво випікається миттєво.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто, 4 ст. L. - на печиво)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 400 грам
  • Горіхи волоські очищені - 1/2 склянки
печиво з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Приготуємо продукти для печива.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 2
2. У теплому молоці розведемо дріжджі.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Додамо сметану і цукор. Нехай постоїть 10 хвилин.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Розтопимо вершкове масло.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Додамо масло в тісто.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Тепер вводимо борошно і вимішуємо некруте тісто.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Накриваємо серветкою і відставляємо в теплі на 2 годину.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Тепер займемося горіхами. Очищаємо від шкаралупи, товчемо в ступі до дрібної крихти.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Тісто має збільшитися. Обминали руками.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Я поділяю тісто 2 рівні частини. Обидві частини розгортаємо тонко.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 11
11. Посипаємо щедро горіхами і цукром (4 ст. Л.).
печиво з дріжджового тіста - фото крок 12
12. Звертаємо щільно в трубочку. Даємо трохи полежати, хвилин 5, після катаємо трохи по столу, щоб склеїти шов і нарізаємо гострим ножем, товщина печива не більше 1 см.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 13
13. Викладаємо на лист. Відправляємо в гарячу духовку на 15-20 хвилин, змащувати печиво не потрібно. Температура випікання 160-170 градусів.
печиво з дріжджового тіста - фото крок 14
14. Готове печиво зняти і остудити. Приємного чаювання!

Схожі рецепти