Печиво з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
З дріжджового тіста завжди виходить особливо м'яке печиво. Сьогодні я додала в нього цукор і товчені горіхи, це додало печінкою "родзинку" .
Готується дріжджове тісто для печива довго, тісто здобне, але воно того варто. Печиво випікається миттєво.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто, 4 ст. L. - на печиво)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 400 грам
- Горіхи волоські очищені - 1/2 склянки
1. Приготуємо продукти для печива.
2. У теплому молоці розведемо дріжджі.
3. Додамо сметану і цукор. Нехай постоїть 10 хвилин.
4. Розтопимо вершкове масло.
5. Додамо масло в тісто.
6. Тепер вводимо борошно і вимішуємо некруте тісто.
7. Накриваємо серветкою і відставляємо в теплі на 2 годину.
8. Тепер займемося горіхами. Очищаємо від шкаралупи, товчемо в ступі до дрібної крихти.
9. Тісто має збільшитися. Обминали руками.
10. Я поділяю тісто 2 рівні частини. Обидві частини розгортаємо тонко.
11. Посипаємо щедро горіхами і цукром (4 ст. Л.).
12. Звертаємо щільно в трубочку. Даємо трохи полежати, хвилин 5, після катаємо трохи по столу, щоб склеїти шов і нарізаємо гострим ножем, товщина печива не більше 1 см.
13. Викладаємо на лист. Відправляємо в гарячу духовку на 15-20 хвилин, змащувати печиво не потрібно. Температура випікання 160-170 градусів.
14. Готове печиво зняти і остудити. Приємного чаювання!