Печиво з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю солодку випічку з цитрусовими нотками. І тут я хочу поділитися з вами одним зі своїх улюблених рецептів і показати, як приготувати печиво з апельсином. В процесі немає нічого складного.
Коли печеньки спечуть, дайте їм повністю охолонути на решітці. Потім за бажанням можете присипати їх цукровою пудрою. І розповім один свій секретик: до цукровій пудрі я додаю мелену корицю. Вона, як відомо, ідеальна в союзі з апельсином. Аромат буде чарівний.
- Апельсин - 1 штука (соку 80 мл + 1 немає. L. Цедри)
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 120 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 25 чайних ложки
Натріть цедру апельсина.
Зніміть білі плівки, дістаньте насіння і подрібніть м'якоть апельсина в блендері або просто вичавіть сік.
У каструльці змішайте апельсинову масу з маслом і цукром, останній повинен розчинитися.
Окремо змішайте борошно з крохмалем, розпушувачем, содою і сіллю.
Перемішайте апельсинову масу з борошном і вимісити м'яке тісто. Розділіть його на 12-14 кульок.
Духовку прогрейте до 200 градусів і випікайте печиво 20-25 хвилин.