Вівсяне печиво з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Печиво - напевно, найчастіша випічка, яку я роблю. Так багато рецептів перепробувано. І найулюбленіше тісто виявилося на маслі з додаванням якихось смаколиків. Наприклад, як тут.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати вівсяне печиво з апельсином і шоколадом, з цікавою добавкою у вигляді насіння фенхелю. Відмінне ласощі на кожен день з чаєм або молоком, але з незвичайним смаковим відтінком. На ваш розсуд можна додати до складу будь-які горіхи і сухофрукти, а апельсин замінити на інший цитрусовий.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 90 грам
- Вівсяні пластівці - 135 грам
- Темний шоколад - 100 грам
- Цукор коричневий - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Насіння фенхелю - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
1. Спочатку збийте міксером цукор з м'яким маслом. Додайте до маси ванілін і яйце. Все перемішайте.
2. Потім перемішайте окремо соду, борошно і сіль. Потім додайте до них пластівці, насіння і цедру.
3. Далі поламайте шоколад невеликими шматочками. Додайте його в основну масу разом з маслом. Замішайте тісто. Залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі.
4. Після цього сформуйте печиво. Викладіть вироби на деко з пергаментним папером.
5. Запікайте печиво 11 хвилин при 180 градусах в духовці. Подавайте трохи остиглим. Насолоджуйтесь!