Печиво «ялинка»
(покроковий рецепт з фото)
На Новий рік хочеться здивувати не тільки вишуканими стравами на святковому столі, а й простий, але оригінальної випічкою. Пропоную рецепт приготування печива "ялинка" - апетитного і красивого.
Цей простий рецепт печива "ялинка" може нагадати знамениті різдвяні пряники. Щоб зробити випічку більш ароматною краще використовувати ретельно подрібнену корицю, гвоздику, ваніль в стручку і кардамон. Таке печиво можна зробити не тільки на свято, але і балувати їм себе і близьких всю зиму.
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 700-800 грам
- Мед - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка (при бажанні)
- Вода - 50 мілілітрів
1. Першим ділом, зрозуміло, потрібно зайнятися тестом. У невеликій ємності з'єднати цукор, воду і вершкове масло і відправити на вогонь. Коли цукор повністю розчиниться додати мед і прогріти все трохи, не доводячи до кипіння. Всипати приблизно половину заздалегідь просіяного борошна зі спеціями і содою і ретельно вимісити тісто. Окремо збити яйця і ввести в тісто. Поступово додати необхідну кількість борошна, щоб тісто було еластичним і м'яким.
2. Робочу поверхню присипати борошном і розкачати тісто. Щоб печиво "ялинка" в домашніх умовах було не дуже сухим, тісто краще розгортати не зовсім тонко. За допомогою заздалегідь підготовлених трафаретів (різних розмірів) вирізати зірочки.
3. Деко або форму для запікання застелити папером і викласти печиво. Відправити його в розігріту духовку буквально на 7-10 хвилин. Печиво не повинно горіти і занадто висохнути.
4. Готове печиво потрібно як слід остудити. Можна залишити його "відпочивати" на ніч, яким би великим не був спокуса його спробувати.
5. Безпосередньо рецепт приготування печива "ялинка" підійшов до кінця, а далі справа вашої фантазії. Прикрасити його можна айсінгом або будь-яким щільним кремом за смаком.
6. Глазур повинна як слід просохнути, так що приступати до наступного кроку краще не поспішаючи. Айсінг можна використовувати і як сполучний "клей", збираючи ялинку. Безумовно, почати краще з більших зірочок, а для верхівки залишити поменше. Ось і весь простий рецепт печива "ялинка" - такого ароматного і такого святкового.