Ялинка з фруктів
(покроковий рецепт з фото)
Десерт на новорічному столі повинен бути легким, смачним і бажано тематичним. Все це поєднує в собі простий рецепт ялинки з фруктів, яка ідеально буде виглядати на свято.
Приготувати ялинку з фруктів в домашніх умовах можна з усього, що є в холодильнику. Використовуючи цю ідею, підключивши фантазію, цей десерт може бути доповнений ягодами, сухофруктами або цукатами, а також мармеладом, наприклад.
- Яблуко - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сир - 50 грам (по бажанню)
- Ківі - 1-2 штук
- Виноград - 100 грам
1. Головний секрет успіху цього десерту - правильно обрана основа. А вже які фрукти будуть прикрашати новорічне дерево - це залежить від смаку і можливостей.
2. Отже, велике і бажано рівне яблуко потрібно зрізати від хвостика так, щоб воно було стійким. Морква вимити, очистити і, в разі якщо вона не зовсім рівна, зрізати ножем зайве. Краще використовувати довгу моркву середньої товщини, щоб ялинка з фруктів в домашніх умовах виглядала більш ефектно.
3. За допомогою 4-5 зубочисток закріпити морква на яблуці.
4. Відразу поставити ялинку на тарілку для подачі і акуратно розмістити зубочистки по всій поверхні стовбура і основи. Найкраще знизу робити довші шпажки, а вгорі - поменше.
5. Вимити і обсушити виноград. Щоб десерт був більш барвистим, можна використовувати виноград різних кольорів. Акуратно закріпити на гілочках.
6. Ківі добре вимити і нарізати середніми шматочками. Краще залишити його в шкірці, щоб він тримав форму. Розмістити на ялинці.
7. З сиру вирізати верхівку, яка прикрасити ялинку і інші елементи при бажанні. Як зробити ялинку з фруктів ще більш цікавою? Можна використовувати ягоди, желейні цукерки і навіть консервовані фрукти.
8. На вільні шпажки закріпити деталі з сиру, а на верх відправити зірочку. При бажанні зверху ялинку можна перед подачею присипати цукровою пудрою, імітуючи сніг.