Печиво-валентинки з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування печива з кукурудзяної муки з глазур'ю з цукрової пудри і ванільного екстракту.
За цим рецептом у вас вийде близько 40 штук печива.
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Велике яйце - 1 штука
- Екстракту ванілі - 1 1/4 чайних ложки
- Червоного або рожевого харчового барвника - 1-2 капель
1. Розігріти духовку до 200 градусів. У середній мисці змішати борошно, кукурудзяну муку і сіль.
2. У великій мисці, використовуючи електричний міксер, збити вершкове масло і 1/2 чашки цукрового піску на середній швидкості до кремової консистенції, протягом приблизно 3 хвилин. Додати яйце і 1 чайну ложку екстракту ванілі, збити.
3. Поступово додати борошняну суміш і збити міксером на низькій швидкості до однорідності.
4. Висипати 1/4 чашки цукру в невелику миску. Сформувати з отриманого тіста кульки діаметром близько 2, 5 см і обваляти їх в цукрі.
5. Викласти кульки на два дека, застелене пергаментним папером. За допомогою нижньої частини скляного стакана придавити кульки, щоб вийшло печиво близько 4 см в діаметрі.
6. За допомогою формочки у вигляді серця діаметром близько 2, 5 см видавити серце на кожному печиво. Чи не розрізати до кінця! Випікати печиво в духовці до країв золотистого кольору, близько 10 хвилин, перевертаючи листи в середині приготування. Дати печінкою повністю охолонути на стійці перед нанесенням глазурі.
7. У невеликій мисці збити цукрову пудру з 1/4 чайної ложки ванільного екстракту і 1 3/4 чайної ложки холодної води. Додати харчовий барвник і збити.
8. Використовуючи маленьку ложечку, поширити глазур всередині надрукованого серця на кожному печиво. Дати глазурі застигнути протягом 15 хвилин.