Печиво «шишки»
(покроковий рецепт з фото)
Солодке, красиве і дуже смачне печиво "шишки" в домашніх умовах можна зробити не тільки до святкового столу, але і до чаювання в колі родини або друзів.
Цей рецепт приготування печива "шишки" досить простий, але при бажанні його можна доповнити й іншими горіхами за смаком, медом або улюбленим сиропом. Такий десерт викличе масу позитивних вражень у дітей і дорослих.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 50-70 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Борошно - 700 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Згущене молоко варене - 400 грам
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок (для прикраси)
1. Спершу потрібно приготувати нескладна тісто. Цукор з'єднати з яйцем і збити до однорідності. Вершкове масло розтопити до тонкою цівкою, постійно збиваючи, влити до яйцю. Додати трохи молока і поступово всипати просіяне борошно. Тісто має вийде м'яким і еластичним, НЕ липнути до рук і добре тримати форму. Розділити його на 3-4 частини, кожну з яких обернути харчовою плівкою або покласти в пакет. Надіслати тісто в морозилку приблизно на 1 час.
2. Дістати один шматочок і натерти на тертці, відправивши подрібнене тісто на пергамент для випічки. Рецепт приготування печива "шишки" можна змінити, використовуючи замість терки м'ясорубку, наприклад. Надіслати частину тесту в розігріту духовку хвилин на 7-9, щоб воно підрум'янилося.
3. Таким же чином випікати і наступні частини тесту. Тим часом подрібнити волоські горіхи. Краще робити це ножем або скалка, щоб не перебити горіхи в борошно. Використовувати в печиво "шишки" в домашніх умовах можна і інші горіхи при бажанні.
4. Коли випекли все тісто його необхідно з'єднати з подрібненими горіхами і залити згущеним молоком. Потрібно взяти варене згущене молоко, щоб печиво добре тримало форму. Все ретельно перемішати до однорідності.
5. Щоб сформувати печиво отриману масу, утрамбовуючи досить щільно, потрібно відправити в келихи, попередньо злегка змочені водою. Звичайно, сформувати його можна і руками. Потім келихи перевернути і викласти печиво на блюдо. Дати йому трохи схопитися і можна подавати до столу, присипавши цукровою пудрою.