Печиво «Новорічні шишки»
(покроковий рецепт з фото)
На цей Новий рік я вирішила повністю прикрасити торт тематичними стравами. Усе, починаючи від закуски, і закінчуючи десертами, буде виглядати по-зимовому. Так, як в моєму наступному рецепті.
У ньому описано, як приготувати печиво "новорічні шишки" . Мені подобається в цій випічці то, що її можна зробити заздалегідь, а не в поспіху 31-го грудня. Можна заздалегідь замісити тісто і заморозити його, а можна і відразу спекти печиво. Хоча воно мені більше нагадує тістечко, яке я часто купувала в кондитерській.
- Вершкове масло - 120 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Згущене варене молоко - 1 штука (банку)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
Розітріть яйця з цукром і молоком.
Розтопити вершкове масло. Додайте його в яєчну суміш.
Поступово внесіть борошно з сіллю. Добре перемішайте.
Замішайте туге тісто. Розділіть його на 2 частини. Приберіть їх під плівку. Поставте тісто в холодильник на 1-1, 5 годину.
Готове тісто натріть на середній (нема на крупній) ТУРКИ. Запікайте його в духовці при 180 градусах близько 10-15 хвилин до золотистого кольору.
Горіхи растолчіте у велику крихту.
Змішайте горіхи, тісто і згущене молоко до отримання єдиної однорідної маси.
Сформуйте з солодкої маси "шишки" . При подачі посипте їх цукровою пудрою.